foto: Vladimir Krainov/TASS/Sipa USA/ Vida Press
Kur Rīgā “pazuduši” ar Covid-19 saslimušie krievu hokejisti?
“Ņeftehimik” sezonas sākumā nespēlē optimālajā sastāvā, jo tajā jau iepriekš tika konstatēti vairāki Covid-19 inficēšanās gadījumi.
Hokejs
2020. gada 11. septembris, 14:03

Kur Rīgā “pazuduši” ar Covid-19 saslimušie krievu hokejisti?

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sākotnēji sniegtā informācija par septiņiem ar Covid-19 saslimušajiem komandas Ņižņekamskas “Ņeftehimik” spēlētājiem izrādījusies neprecīza.

Saskaņā ar KHL sākotnēji pausto, pēc septiņiem pozitīviem Covid-19 eksprestestiem Ņižņekamskas “Ņeftehimik” komandā ir pārcelta Rīgas “Dinamo” piektdien paredzētā KHL spēle.

Kā Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) noskaidroja Jauns.lv, līgas sniegtā informācija izrādījusies neprecīza, ko atspoguļo arī šodien SPKC publiskotā Covid-19 statistika par vakardienu.

Jaunais Rīgas "Dinamo" treneris Pēteris Skudra preses konferencē stāsta par nākotnes mērķiem

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" jaunajam galvenajam trenerim Pēterim Skudram šī nav vienkārši nākamā darba vieta, trešdien preses ...

gallery icon
35

Atkārtoti testi uzrādījuši mazāk saslimušo

Saskaņā ar SPKC jaunākajiem datiem, pēdējās 24 stundās tikuši veikti 2445 Covid-19 testi un reģistrēti 11 jauni saslimšanas gadījumi.

SPKC arī papildināja informāciju, piebilstot, ka seši saslimušie ir ieradušies no ārzemēm (Francija, Norvēģija, Krievija) un to skaitā esot arī četri – nevis septiņi, kā iepriekš minēts –Ņižnekamskas “Ņeftehimik” spēlētāji.

Jauns.lv sākotnēji sazinājās ar SPKC, lai noskaidrotu, vai minētais par septiņiem gadījumiem izrādījusies kļūda un noskaidroja, ka neprecīzi esot bijuši tieši KHL publiskotie dati.

Kā paskaidroja Rīgas “Dinamo” Preses dienesta pārstāvis Jānis Stepītis, pozitīvi esot bijuši iepriekšējie testi septiņiem pārstāvjiem un šo informāciju arī publiskojusi KHL.

“Turklāt jāpiebilst, ka tika veikti standarta testi, nevis eksprestesti, kā teikts KHL sniegtajā informācijā,” precizēja Stepītis.

Beigu beigās, pēc atkārtotiem testiem komandā konstatēti nevis septiņi, bet četri Covid-19 gadījumi, kas arī sakrīt ar SPKC publiskoto informāciju.

Hokejistiem jāsadzīvo ar regulāriem testiem un uzturēšanās ierobežojumiem

Kā skaidroja Rīgas “Dinamo” pārstāvis, testi sportistiem tiek veikti speciālā telpā, uzreiz pēc ielidošanas. Procesā piedalās gan komandas ārsti, gan arī šim darbam nozīmētās laboratorijas pārstāvji.

Lai nodrošinātu maksimāli zemākus Covid-19 inficēšanās riskus, spēlētāji viesošanās laikā tiek izmitināti atsevišķos viesnīcas stāvos. Arī sportistu ēdināšana notiek speciālās ēdamtelpās, kurās uzturas tikai komanda.

Jauns.lv jau ziņoja, ka abām komandām piektdien “Arēnā Rīga” pulksten 19.30 bija jāuzsāk mačs, taču KHL ziņoja, ka tas pārcelts uz šobrīd nenoteiktu laiku.

KHL vēsta, ka, ierodoties Rīgā no Helsinkiem, visiem “Ņeftehimik” hokejistiem tika veiktas Covid-19 obligātās pārbaudes.

Saņemot ziņas par vairākiem pozitīviem Covid-19 testiem "Ņeftehimik" komandā, Somijas valdības noteikusi 14 dienu karantīnu Helsinku "Jokerit" komandai, kurā spēlē arī Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš. Komanda nedrīkstēs piedalīties nākamajos četros KHL mačos.

Ņižņekamskas komanda dosies uz Sanktpēterburgu, kur tai tiks veiktas nākamās Covid-19 pārbaudes un arī antivielu tests.

KHL ziņo, ka papildu testi ļaus iegūt precīzākus rezultātus un pieņemt lēmumu par komandas turpmāko izbraukuma sēriju.

"Ņeftehimik" trešdien Helsinkos uzsāka izbraukuma sēriju, kurai bija jāturpinās Rīgā un Sanktpēterburgā.

“Ņeftehimik” sezonas sākumā nespēlē optimālajā sastāvā, jo tajā jau iepriekš tika konstatēti vairāki Covid-19 inficēšanās gadījumi.