foto: Kim Klement-USA TODAY Sports/Sip/ Vida Press
"Mavericks" galvenais treneris slavē Dončiča sīkstumu
Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs.
Basketbols
2020. gada 31. augusts, 13:13

"Mavericks" galvenais treneris slavē Dončiča sīkstumu

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" sešās izslēgšanas spēlēs demonstrējusi neatlaidīgu spēli, savukārt Luka Dončičs pierādījis, ka spēj pārkāpt pāri ikvienai pretinieka viltībai, sarunā ar medijiem pēc zaudētās spēles pauda komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Dalasas "Mavericks" komanda svētdien cieta zaudējumu NBA izslēgšanas turnīra pirmās kārtas spēlē, tādējādi Kristapam Porziņģim sezona oficiāli ir noslēgusies.

"Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē ar 97:111 (34:29, 17:28, 23:28, 23:26) piekāpās Losandželosas "Clippers", sērijā līdz četrām uzvarām piekāpjoties ar 2-4.

"Sērija bija ļoti sarežģīta, jo no sastāva izkrita vairāki puiši. Neraugoties uz grūtībām, spēlētāji demonstrēja tiešām labu spēli, tāpēc uzskatu, ka "Mavericks" līdzjutēji noteikti var būt lepni," pēc zaudējuma sestajā "play-off" spēlē teica Kārlails. "Šī bija lieliska izslēgšanas spēļu pieredze, lai arī mūs klātienē nevarēja atbalstīt fani."

"Jau runājām pirms šīs spēles, ka citos apstākļos sesto maču mēs dotos spēlēt Dalasā, kur tribīnēs atbalstu sniegtu teju 20 000 līdzjutēju."

Kārlails pēc sestās spēles, kas lika punktu šai sezonai, neslēpa, ka tik rūdītu spēlētāju kā Luku Dončiču, viņš iepriekš neatminas redzējis. Dončičam sērija pret "Clippers" nebija vienkārša, jo piektajā mačā viņam uz jau savainotās potītes uzkāpa Markuss Moriss seniors, savukārt svētdien šis pats spēlētājs slovēņa pakausī trieca savu apakšdelmu, par ko vēlāk arī bija spiests pamest maču.

"Viņš [Dončičs] ir viens no sīkstākajiem spēlētājiem kādu esmu redzējis līgā. Es runāju par laika posmu, kas sniedzas 35-36 gadus vecā pagātnē," pauda speciālists. "Jau iepriekšējā sezonā viņš ieguva labākā jaunā spēlētāja balvu, bet šosezon Lukam ir iespēja iegūt visvairāk progresējušā spēlētāja godu. Nedomāju, ka iepriekš līgā, kas tāds ir pieredzēts."

"Ticu, ka nākamsezon viņš laukumā atgriezīsies vēl jaudīgāks un ar vēl radošāku spēli. Lukam piemīt neizsmeļams entuziasms pret spēli un savu komandu. Tāpat viņš vienmēr vēlas uzvarēt, tāpēc bija grūti basketbolistu nelaist laukumā spēles otrajā pusē."

Kārlails atklāja, ka kopumā ir ļoti apmierināts ar "Mavericks" sniegumu, jo pie tik bieza lazaretes sastāva, rokas jau sen varēja nolaist ikviens kluba spēlētājs. Speciālists norādīja, ka tuvākajās nedēļās uzsvars tiks likts uz traumu dziedēšanu, bet vēlāk jau sāksies gatavošanās jaunajai sezonai.

Jau ziņots, ka labās kājas ceļgala sānu meniska plīsuma dēļ Kristaps Porziņģis nepiedalījās pēdējās trijās "Mavericks" izslēgšanas spēlēs pret Losandželosas "Clippers".

Pirmajās trīs izslēgšanas spēlēs, kurās Porziņģis laukumā atradās jau no pirmajām minūtēm, latvieša rēķinā vidēji gūti 23,7 punkti, izcīnītas 8,7 atlēkušās bumbas, caurmērā nospēlējot 31,3 minūtes.

Liepājnieks trijos izslēgšanas mačos grozam uzbruka ar 52,5% (21/40) precizitāti, bet no tālmetienu līnijas viņš realizēja 52,9% metienu (9/17). Tikmēr "sodiņus" viņš meta ar 87% precizitāti (20/23).

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Mavericks" turnīru noslēdza septītajā vietā Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija otrā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās