foto: USA TODAY Sports/Scanpix
“Paldies, ka mīlēji mani tik stipri, lai pietiktu vairākām dzīvēm!” Vanesa Braienta emocionāli sveic mirušo vīru dzimšanas dienā
Kobe un Vanesa Braienti.
Sporta zvaigznes
2020. gada 24. augusts, 17:24

“Paldies, ka mīlēji mani tik stipri, lai pietiktu vairākām dzīvēm!” Vanesa Braienta emocionāli sveic mirušo vīru dzimšanas dienā

Jauns.lv

Vakar, 23. augustā, vienam no pasaules visu laiku izcilākajiem basketbolistiem Kobem Braientam apritētu 42 gadi, tomēr viņa dzīvība kopā ar meitu Džannu un vēl septiņiem cilvēkiem aprāvās 26. janvāra rītā traģiskā helikoptera katastrofā netālu no Losandželosas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Daudzi joprojām nespēj samierināties un noticēt, ka basketbolista vairs nav. Taču visvairāk sāp viņu tuvākajiem – sievai Vanesai (38) un meitām Natālijai (17), Biankai (3), Kapri (1). Vanesa ļoti bieži spējusi izrādīt apbrīnojamu spēku meitu dēļ, tomēr dziļi iekšā viņai ļoti sāp.

Vanesa Braienta sava mīļotā dzimšanas dienā dalījusies ar emocionālu ierakstu, kas saviļņojis daudzus cilvēkus visā pasaulē.

foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Kobe un Vanesa Braienti.

"Manam mīļotajam. Daudz laimes dzimšanas dienā. Es tevi mīlu un ilgojos vairāk, nekā es jebkad varētu izskaidrot. Es vēlētos, lai jūs ar Džidži būtu šeit, lai svinētu tevi! Es vēlētos, kaut es ar savu Džidži varētu tev pagatavot tavu iecienīto ēdienu vai dzimšanas dienas torti," raksta Braienta atraitne. “Man pietrūkst tavu lielo apskāvienu, skūpstu, smaida, skaļo smieklu. Man pietrūkst tevi paķircināt un likt tev smieties. Man pietrūkst, ka tu man sēdēji klēpī kā mans lielais bērniņš, kāds arī tu biji. Es domāju par tavu maigumu un pacietību visu laiku. Es domāju par visu, ko tu darītu situācijās, lai palīdzētu man tikt galā ar visu, kas man uzkrauts."

"Paldies, ka pieaugi kopā ar mani un iemācīji, kā būt stiprai. Kā censties redzēt labāko cilvēkos, bet nevajadzīgo “izgriezt”. Tavi pārdomātie žesti un apbrīnojamais veids, kā tu liki mums justies, tik ļoti pietrūkst. Es domāju par tavu smaidu un apskāvieniem katru dienu. Dievs, es tik ļoti ilgojos pēc jums abiem ar Džidži (Džannas iesauka) Mūsu dzīve jūtas tik tukša bez jums. Es iekšēji esmu pilnībā salūzusi. Kad es gribu raudāt, es smaidu, lai mūsu meitu dienas būtu nedaudz labākas. Es neesmu stipra - viņas ir. Viņas ir spēcīgas un izturīgas. Esmu pārliecināta, ka jūs ar viņām lepojaties. Viņas katru dienu liek man smaidīt. Es tik ļoti vēlētos vienreiz pamosties no šī briesmīgā murga. Es tik ļoti vēlētos viņas pārsteigt un sagaidīt jūs abus mājās,” emocijās izplūst Vanesa.

“Es esmu nikna, ka neaizgāju pirmā. Vienmēr biju vēlējusies aiziet pirmā, lai tik egoistiski varētu nejust šādas neciešamas sirdssāpes. Tev bija jāskumst pēc manis, bet Džidži bija jābūt kopā ar māsām. Ir tik daudz lietu, ko vēlētos tev un Džidži parādīt. Tik daudz lietu, kas jums abiem sagādātu prieku un jūs vēlētos būt tajās kopā ar mums. Tik daudz nozīmīgu brīžu mūsu meiteņu dzīvēs, par kurām jūs lepotos. Es esmu tik pateicīga, ka man, pateicoties Tev, uz zemes ir tādi debesu gabaliņi, kuru dēļ mosties katru dienu. Paldies, ka mīlēji mani tik stipri, lai pietiktu vairākām dzīvēm. Un katrā no tām es izvēlētos Tevi! Paldies, ka parādīji man, kas ir īsta mīlestība. Paldies par visu. Es zinu, ka Džidži svin kopā ar tevi tā, kā viņa to darīja vienmēr mūsu īpašajās dienās. Tu man tik ļoti pietrūksti, iejūtīgo princesīt. Natālija, Džanna, Bianka, Kapri un es vēlam tev daudz laimes, mīļais. Mīlu tevi mūžam!” Savu vēstījumu nobeidz Vanesa.

Tāpat emocionālu brīdi 23. augustā sagādāja arī Braienta ilggadējais partneris sporta preču zīmols "Nike", kas radījuši sirdi plosošu reklāmu.

Braients mūžībā aizgāja 26. janvārī 41 gada vecumā, avarējot helikopteram. Kopā ar viņu helikoptera avārijā dzīvību zaudēja arī topošā basketbola zvaigzne, viņa meita Džanna un vēl 7 cilvēki - lidaparāta pilots Ara Zobajans, Orindžkauntijas koledžas ilggadējais beisbola treneris Džons Altobelli kopā ar sievu Keriju un Džannas komandas biedreni Alīsu. Tāpat lidaparātā bija Orindžkauntijas privātskolas, kurā mācījās arī Džanna, basketbola trenere Kristīna Mauzere, kura palīdzēja Kobem Braientam trenēt meiteņu basketbola komandu, kā arī Sāra Čestere un viņas meita, jaunā basketboliste Peitona. Lidaparāts bija ceļā uz basketbola sacensībām, kurās bija jāspēlē Džannai, Peitonai un Alīsai, bet Kobe būtu meitenes trenējis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

20 gadu spožajā karjerā Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu, kā arī vienu reizi viņš tika atzīts par regulārā čempionāta labāko spēlētāju.

Braients dzimis Filadelfijā, taču bērnībā viņš vairākus gadus pavadīja Itālijā, kur nodarbojās ar basketbolu un futbolu. Viņa tēvs Džo Braients, kurš arī bijis NBA spēlētājs, 1984. gadā savas basketbolista gaitas turpināja Itālijā. 1991. gadā Braientu ģimene atgriezās Filadelfijā un Kobe uzsāka mācības Lovermerionas vidusskolā.

1996. gadā uzreiz pēc vidusskolas Braients pieteicās NBA draftam, kur 17 gadus veco jaunieti ar 13. numuru izvēlējās Šarlotas "Hornets". Neilgi pēc drafta "Hornets" aizmainīja Braientu uz "Lakers" komandu, pretī saņemot slaveno serbu centra pozīcijas basketbolistu Vladi Divacu.

Braients kļuva par jaunāko spēlētāju līgas vēsturē, kurš piedalījies NBA mačā. Viņš tobrīd bija 18 gadus un 72 dienas vecs. Vēlāk šo rekordu pārspēja Džermeins O'Nīls un pēc tam arī Endrjū Bainams, kurš septiņas sezonas bija Braienta komandas biedrs "Lakers" sastāvā.

1997. gadā Braients uzvarēja NBA "slam-dunk" konkursā, savukārt nākamajā gadā, līgā aizvadot tikai otro sezonu, līdzjutēji viņu iebalsoja Visu zvaigžņu spēles sastāvā. Braientam tobrīd bija tikai 19 gadi un viņš ir visu laiku jaunākais NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieks. Savas karjeras laikā Braients 18 reizes piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē.

000., 2001. un 2002. gadā "Lakers" komanda ar lielisko tandēmu - Braientu un Šakilu O'Nīlu - izcīnīja NBA čempiona titulus.

2006. gada 22.janvārī Braients guva 81 punktu uzvarā ar 122:104 pār Toronto "Raptors". Viņam izdevās pārspēt "Lakers" kluba rezultativitātes rekordu, kas līdz tam piederēja Eldžinam Beiloram, kurš 1960. gadā vienā spēlē guva 71 punktu. Tāpat Braients uzrādīja otru NBA rezultatīvāko sniegumu līgas vēsturē, jo rekords kopš 1962. gada joprojām pieder Viltam Čemberleinam, kurš vienā mačā guva 100 punktus.

Braients kļuva par 2007./2008.gada sezonas regulārā čempionāta MVP jeb vērtīgāko spēlētāju, tomēr "Lakers" komanda finālsērijā ar 2-4 zaudēja Bostonas "Celtics".

2009. un 2010. gadā Braients aizveda "Lakers" līdz čempiona titulam, abas reizes kļūstot arī par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Braients ir arī divkārtējs olimpiskais čempions, izcīnot zelta medaļas ar ASV valstsvienību 2008. gada Pekinas un 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Kobe Braients (1978-2020) uz laukuma un dzīvē

20 gadu spožajā karjerā Kobe Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja ...

gallery icon
108

2013. gada aprīlī Braients pārrāva Ahileja cīpslu un visu vasaru rūpīgi strādāja, lai atveseļotos no savainojuma. Nākamajā sezonā viņš nospēlēja vien sešus mačus, jo savainoja ceļgalu un laukumā vairs nevarēja atgriezties.

Arī nākamā sezona Braientam savainojuma dēļ noslēdzās priekšlaicīgi, taču 2014. gada decembrī viņš apsteidza leģendāro Maiklu Džordanu līgas vēsturē rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, pakāpjoties uz trešo pozīciju. Braients karjeras laikā NBA guva 33 643 punktus, bet tagad ir ceturtais rezultatīvākais, jo dienu pirms nāves viņu apsteidza Lebrons Džeimss.

Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) un viņa meita Džanna (2006-2020)

gallery icon
28

Braients karjeru noslēdza 2016. gada 13. aprīlī, kad uzvarā pār Jūtas "Jazz" guva 60 punktus.

Braients pēdējās septiņās sezonās NBA bija apmaksātākais spēlētājs. 20 gadu ilgajā karjerā "Lakers" komanda Braientam samaksāja nedaudz vairāk par 300 miljoniem ASV dolāru.