foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Porziņģis cer uz Dončiča atgriešanos laukumā jau nākamajā spēlē; komanda notikušajā meklē pozitīvo
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs pamet laukumu.
Basketbols
2020. gada 22. augusts, 10:51

Porziņģis cer uz Dončiča atgriešanos laukumā jau nākamajā spēlē; komanda notikušajā meklē pozitīvo

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Lukas Dončiča savainojums ir liels zaudējums Dalasas "Mavericks" vienībai, atzīst viņa komandas biedrs Kristaps Porziņģis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Porziņģis piektdien Orlando guva 34 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas izslēgšanas turnīra trešajā mačā, bet Dalasas "Mavericks" zvaigzne Dončičs guva savainojumu, viņu pārstāvētajai komandai ciešot zaudējumu.

"Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē ar rezultātu 122:130 (23:23, 31:45, 31:34, 37:28) piekāpās  Losandželosas "Clippers", sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-2.

Dončičs četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām sastiepa kreisās kājas potīti. Ceturtajā ceturtdaļā viņš uz dažām minūtēm atgriezās, tomēr ātri atstāja laukumu un spēlē neatgriezās. 

"Lukas izkrišana no spēles nepavisam nepalīdzēja. Mums viņš ir vajadzīgs nākamajām spēlēm. Ceru, ka medicīnas personāls izdarīs visu, lai viņš varētu atgriezties nākamajā spēlē," pēcspēles preses konferencē teica Porziņģis.

"Mavericks" šajā spēlē pāris reizes bija vadībā, taču dalasiešu pārsvars nepārsniedza trīs punktus. No spēles otrās ceturtdaļas "Clippers" ieguva vadību, kuru turpmākajā cīņas gaitā no rokām neizlaida.

"Otrā ceturtdaļa bija tā, kas daudz ko izšķīra spēlē. Viņi iemeta daudz soda metienu un nostiprinājās vadībā. Tāpat viņi realizēja svarīgus tālmetienus. Tieši tāpēc "Clippers" ir laba komanda un šodien izcīnīja uzvaru. Mača beigās mums bija iespējas atgriezties spēlē. Cīnījāmies līdz spēles beigām, bet rīt būs jauna diena, un cerams, ka nākamajā mačā revanšēsimies," skaidroja latviešu basketbolists.

Tikmēr Dončičs atzina, ka šajā brīdī savainojums nešķiet tik nopietns, kā tas izskatījās no malas.

"Laimīgā kārtā tā nav labās kājas potīte. Neliels sastiepums, rītdien zināsim vairāk. Varēju nedaudz paskriet, taču nevarēju īpaši spert soli uz kreisās kājas. Tāpēc tika pieņemts lēmums, ka spēlē neatgriezīšos. Mums ir lieliski spēlētāji, tāpēc labāk lai laukumā ir tie, kuri var cīnīties par visiem 100%," stāstīja Dončičs, kura savainotajai potītei sestdien tiks veikta magnētiskā rezonanse.

Arī "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails uzsvēra, ka pozitīvais šajā gadījumā ir tas, ka tā nav potīte, kuru Dončičs pēdējo gadu laikā vairākas reizes ir savainojis. 

"Rītdien no rīta zināsim vairāk. Šobrīd ir grūti kaut ko prognozēt, redzēsim, kā potīte reaģēs nākamajās 36 stundās. Ceram, ka viņš būs gatavs spēlēt svētdien, ja nē, tad vismaz otrdien. Taču atkārtoju vēlreiz - to mēs varēsim pateikt pēc aptuveni pusotras dienas," atzīmēja Kārlails.

Arī viņš nebija apmierināts ar komandas sniegumu otrajā ceturtdaļā.

"Pārāk daudz pārkāpām noteikumus, dodot iespējas viņiem realizēt soda metienus. Izslēgšanas turnīrā ir svarīgi nepārkāpt noteikumus, spēlējot aizsardzībā," teica Kārlails.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Sērijas ceturtā spēle notiks svētdien.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. "Mavericks" turnīru noslēdza septītajā vietā Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija otrā.