foto: Publicitātes foto
Latvijas vīriešu volejbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram gatavojas 14 volejbolistu sastāvā
Citi sporta veidi
2020. gada 19. augusts, 11:17

Latvijas vīriešu volejbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram gatavojas 14 volejbolistu sastāvā

Jauns.lv

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram vīriešu volejbola izlase turpinās gatavoties 14 volejbolistu sastāvā.

“Divas nedēļas pirms turnīra izlases sastāvā paliek 14 spēlētāji. Viņu vidū nebūs cēlājs Jānis Jansons, pirmā tempa uzbrucējs Edgars Šimanskis un “pusīte” Toms Vanags,” par plānoto izlases dalībnieku skaita samazināšanu saka izlases galvenais treneris igauņu speciālists Avo Kēls.

“Renārs Pauls Jansons sevi no labākās puses apliecināja gan treniņos, gan pārbaudes spēlēs ar Igauniju, un mēs viņam devām priekšroku, salīdzinot ar Šimanski. Šobrīd Jansons ir labāks,” izvēli skaidro Kēls. “Tikmēr cēlājiem Deniss Petrovs tomēr ir pirmais numurs, un šobrīd labi izskatās arī Edvīns Skrūders. Jānis Jansons labi pastrādāja, un es domāju, ka drīz viņš būs izlasē. Savukārt Toms Vanags personisku iemeslu dēļ pats šoreiz atteicās, un mēs vienojāmies šo lēmumu nekomentēt.”

Jansons un Šimanskis, kuriem drīz sāksies darbs klubos, nepieciešamības gadījumā ir gatavi pievienoties izlasei atkal.

foto: Publicitātes foto

Šobrīd Kipras, kur notiks kvalifikācijas turnīrs, Covid-19 saslimstības rādītāji pēc Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) rīcībā esošajiem valstu saslimstības datiem pieprasa pēc atgriešanās Latvijā 14 dienu pašizolāciju.

“Likums ir likums. Mēs komandā esam 14 spēlētāji un personāla darbinieki. Arī mēs esam atbildīgi par citu cilvēku veselību Latvijā. Igaunijā prasa to pašu,” par nepieciešamo komandas pašizolāciju pēc atgriešanās no Kipras saka Kēls. Viņu vairāk uztrauc tas, kā organizatori Kiprā nodrošinās drošību un komandu veselību.

“Latvijas izlašu spēlētājiem pēc atgriešanās Latvijā no SPKC sarakstā iekrāsotajām valstīm ar saslimstību virs 16 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, manuprāt, būtu jāpiemēro tādi paši nosacījumi kā ārzemju sportistiem, kas no šā saraksta valstīm ierodas uz starptautiskām sacensībā Latvijā,” Latvijas Volejbola federācijas (LVF) viedokli, rūpējoties par valsts godu aizstāvējušo sportistu ērtībām, pauž LVF ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete. “Tas nozīmē, ka mūsu sportistiem tāpat kā ārvalstu atlētiem vajadzētu pietikt ar noteiktā grafikā veiktiem negatīviem Covid-19 testiem, nenosakot pašizolāciju. Visdrīzākais, arī citu sporta veidu pārstāvji saskarsies ar šādām problēmām. Uzskatu, ka mūsu vīriešu izlases dalība Eiropas čempionāta kvalifikācijā ir arī Valsts interesēs, tādēļ turpināsim komunikāciju ar attiecīgajām instancēm, lai varam atrast labāko risinājumu šai situācijai."

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā vīriešu konkurencē ir septiņas apakšgrupas, un D grupā spēlējošā Latvija, Kipra, Spānija un Moldova būs vienīgās, kas vienā valstī uzreiz aizvadīs abus riņķus, turklāt vienīgās, kas spēlēs augusta beigās un septembra sākumā, pārējās grupās finālturnīra dalībniekus noskaidrojot nākamā gada janvārī.

Katras grupas uzvarētāja, kā arī piecas no septiņām labākās otro vietu ieguvējas kvalificēsies Eiropas čempionāta finālturnīram, ko vienlaicīgi uzņems Igaunija, Somija, Polija un Čehija.