foto: PA Pictures/Scanpix
Džo Braians palīdz "Fulham" uzvarēt vērtīgākajā futbola mačā pasaulē un atgriezties premjerlīgā
Džo Braians izšķirošajā mačā guva divus vārtus.
Futbols
2020. gada 5. augusts, 11:39

Džo Braians palīdz "Fulham" uzvarēt vērtīgākajā futbola mačā pasaulē un atgriezties premjerlīgā

Jauns.lv / LETA

Pēc spēka otrās Anglijas futbola līgas jeb "Championship" "play-off" pārspēļu finālā otrdien uzvaru svinēja Londonas "Fulham", kas atgriešanos premjerlīgā nopelnīja pateicoties Džo Braiana acīgajai spēlei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Londonas "Fulham" pamatlaikā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Brentford", bet papildlaikā ar 2:1 pārāki bija londonieši.

Pirmie vārti spēlē par atgriešanos Anglijas premjerlīgā tika gūti tikai pirmajā papildlaikā jeb spēles 105.minūtē. "Fulham" ieguva iespēju izpildīt brīvsitienu no vairāk nekā 26 metru attāluma.

Standartsituāciju devās izpildīt Braians, kurš īsi pirms sitiena izdarīšanas pamanīja, ka vārtsargs ir izgājis no vārtiem, atsedzot kreiso pusi. Futbolists īsi pēc tam izdarīja sitienu pa vārtiem, bet vārtsargs nepaspēja pārvietoties un kapitulēja.

Savus un arī komandas otros vārtus Braians guva 117.minūtē, kad līdz soda laukumam izdevās aizkļūt ar vairāku piespēļu palīdzību. "Brentford" gan nepalika "sausā" un otrā papildlaika pēdējā minūtē panāca 1:2, taču laika atspēlēties vairs nebija.

Zīmīgi, ka "Championship" "play-off" spēle Anglijas futbolā tiek uzskatīta par vērtīgāko futbola maču pasaulē, jo uzvarētāji saņem aptuveni 135 miljonu sterliņu mārciņu (nepilnu 150 miljonu eiro) lielu naudas balvu, kas sevī ietver daļu no Anglijas premjerlīgas ikgadējās peļņas un televīzijas translācijām.

"Fulham" premjerlīgas čempionātu pameta pēc pagājušās sezonas.

"Brentford" šo sezonu noslēdza augstajā trešajā vietā, bet premjerlīgā nav spēlēts jau 73 gadus.

Iepriekš vietu premjerlīgā jau nopelnīja Vestbromvičas "Albion", kā arī Līdsas "United", kas premjerlīgu iepriekšējo reizi atstāja 2004.gadā.

Anglijas augstāko līgu pametīs Noridžas "City", "Bournemouth" un "Watford".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās