foto: AFP/Scanpix
"MotoGP" seriāla sacīkstes šogad notiks tikai Eiropas kontinentā
Organizatori šosezon bija plānojuši 20 posmus, bet nu jau plānots aizvadīt 15.
Citi sporta veidi
2020. gada 31. jūlijs, 17:28

"MotoGP" seriāla sacīkstes šogad notiks tikai Eiropas kontinentā

Jauns.lv / LETA

Pasaules motošosejas čempionāta prestižākās "MotoGP" klases šīs sezonas atlikušās sacensības tiks aizvadītas Eiropas kontinentā, piektdien paziņoja sacensību rīkotāji.

"MotoGP" piektdien paziņoja, ka Argentīnā, Taizemē un Malaizijā paredzētie posmi tomēr nenotiks. Tādējādi kļuva skaidrs, ka šosezon visi atlikušie posmi notiks Eiropas dažādās valstīs.

Iepriekš augstāk minētie trīs posmi tika pārcelti uz nenoteiktu laiku.

Līdz ar izmaiņām kalendārā "MotoGP" organizatori paziņoja, ka sezonas fināla posma norises laiks un vieta būs zināma laika posmā no 10.augusta līdz 2.novembrim.

Pirmais sezonas posms 8.martā bija paredzēts Katarā, bet Covid-19 radītās pandēmijas dēļ pirmās sacīkstes šosezon tika aizvadītas vien 19.jūlijā Spānijas pilsētā Heresā.

Pēc 9.augusta, kad sacīkstes notiks Brno pilsētā, tālākie posmi paredzēti Austrijā (16. un 23.augusts), Itālijā (13. un 20.septembrī), Spānijā (27.septembrī, kā arī 8. un 22.novembrī) un Francijā (11., 18., 25.oktobrī).

Sezonas pēdējais posms gaidāms 22.novembrī.

Šosezon tika atcelti Kataras, Vācijas, Nīderlandes, Somijas, Lielbritānijas, Japānas, Austrālijas, ASV, Argentīnas, Taizemes un Malaizijas etapi.

Organizatori šosezon bija plānojuši 20 posmus, bet nu jau plānots aizvadīt 15.

Sezonas pirmajos divos posmos Heresā uzvaru svinēja franču motosportists Fabio Kvartararo ("Petronas Yamaha").

Kopvērtējumā Kvartararo ir 50 punkti, Maverikam Vinjalesam - 40, itālim Andream Doviciozo ("Ducati") ir 26 punkti, Takāki Nakagami un spānim Polam Espargaro ("KTM") - pa 19 punktiem, bet Valentino Rosi sakrājis 16 punktus.