foto: ekrānuzņēmums no video
Blūms un Sosna uzvar Latvijas un Lietuvas čempionātā MTB olimpiskajā krosā
Uzvarētājs Mārtiņš Blūms.
Citi sporta veidi
2020. gada 12. jūlijs, 23:42

Blūms un Sosna uzvar Latvijas un Lietuvas čempionātā MTB olimpiskajā krosā

Jauns.lv / LETA

Svētdien Siguldā notika vēsturē pirmais "Specialized" Latvijas un Lietuvas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā, kurā elites grupā triumfēja latvietis Mārtiņš Blūms un lietuviete Katarzina Sosna, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

17 dažādās vecuma un meistarības grupās kopumā startēja vairāk nekā 200 dalībnieki, viņu vidū visi aktīvie vadošie Latvijas un Lietuvas elites kalnu riteņbraucēji.

Elites vīru grupā, sportistiem veicot septiņus četru kilometru garos apļus jau pēc starta apļa iezīmējās galvenā favorīta Blūma dominance. Cēsnieks pirmajā pamataplī ieguva vērā ņemamu pārsvaru pār pērnā gada vicečempionu Oskaru Muižnieku ("DTG - MySport"). Sīvi par trešo vietu tikmēr cīnījās "ZZK" braucējs Rodžers Petaks un Māris Bogdanovičs ("Dobeles dzirnavnieks"/"FeelFree").

Blūma pozīcijas nevienam no konkurentiem apdraudēt neizdevās. 2017.gada Pasaules kausa kopvērtējuma ieguvējs U-23 grupā Blūms guva ļoti pārliecinošu uzvaru. Trasē viņš pavadīja vienu stundu 23 minūtes un 17 sekunde. 

Sudraba medaļa Oskaram Muižniekam, kuru no cēsnieka šķīra četras minūtes un 58 sekundes. Daudz sīvāka cīņa bija pa trešo vietu. Pēdējos apļos lielisks sniegums padevās Laurim Purniņam. "DTG - MySport" sportists prata panākt un vēlāk aizmukt no Petaka un Bogdanoviča, kuru pēdējā aplī piemeklēja arī velosipēda riepas defekts.

Purniņam trešā vieta ar septiņu minūšu un 42 sekunžu deficītu, Petakam ceturtā, Bogdanovičam piektā, bet labāko sešinieku Latvijas čempionāta vērtējumā noslēdza Mareks Balodis. Starp viņu un Bogdanoviču finišēja arī labākais no lietuviešiem Šarūns Pacevičs.

Sieviešu elitē absolūtajā ieskaitē pilnu goda pjedestālu aizņēma lietuvietes ar titulēto Sosnu priekšgalā. Latvijas čempiones titulu ieguva Katrīna Jaunslaviete-Kipure ("ZZK"), kura par 58 sekundēm pārspēja "Garkalne MTB" komandas braucēju Zani Ķelpu, bet vēl nedaudz tālāk bija Vija Frīda (TK "Sniegpulkstenīte"), kurai trešā vieta.

Par Latvijas junioru čempionu kļuva "KS Sporta kluba" pārstāvis Ronalds Blumbergs. Viņš četrus apļus veica pēc 56 minūtēm un 29 sekundēm. Otro vietu ieguva viņa brālis un komandas biedrs Oskars Blumbergs, tikmēr trešā vieta carnikavietim Matīsam Reinšmitam,

Šajā pat grupā meitenēm jau no pirmajā apļa savu pārsvaru apliecināja Evelīna Ermane-Marčenko. "ZZK" kluba sportiste trīs apļus veica pēc 51 minūtes un 20 sekundes. Otrā vieta Carnikavas sportistei Renātei Rodionovai, kamēr trijnieku noslēdza Lāsma Elza-Vaivode ("RRS/ LiVelo - Zelta Zeme")

Jauniešiem U-16 grupā pirmo vietu ieguva Gusts Lapiņš no Kuldīgas, kurš par 57 sekundēm apsteidza savu skolas biedru Murjāņu sporta ģimnāzijā Rihardu Reinfeldu. Trešā vieta Albertam Smilktenam ("KS Sporta klubs"). Viņu no uzvarētāja šķīra viena minūte un 20 sekundes.