Citi sporta veidi
2020. gada 10. jūlijs, 14:19

Vējonis, Kalvītis, Puče un citi: ievēlēti 19 LOK Izpildkomitejas locekļi

Jauns.lv / LETA

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejā piektdien Ģenerālajā asamblejā tika ievēlēti 19 locekļi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc prezidenta un ģenerālsekretāra vēlēšanām sekoja balsojums par LOK Izpildkomitejas sastāvu, kurā uz 19 amatiem kandidēja 33 personas.

Ieskats LOK Ģenerālajā asamblejā

Piektdien, 10. jūlijā, Rīgā notika Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas sesija, kurā tika ievēlēta arī organizācijas jaunā vadība.

gallery icon
214

Starp kandidātiem LOK Ģenerālajā asamblejā nebija Kirovs Lipmans, Edgars Pukinsks un Taekvondo federācijas pārstāvis Oļegs Rošcins.

Biedri ar atklātu balsojumu lēma, ka Pukinska klāt neesamība ir attaisnojoša, taču Lipmans un Rošcins tika svītroti no Izpildkomitejas kandidātu saraksta. Tā rezultātā uz 19 amatiem palika 31 kandidāts.

Neilgi pirms balsojuma par LOK Izpildkomitejas sastāvu, biedri vienbalsīgi atbalstīja revīzijas komisijas ziņojumu par 2019.gada finanšu pārskatu, kā arī ienākumu un izdevumu tāmi jeb budžetu.

Savukārt, apkopojot visu biedru iesniegtās balsis, LOK Izpildkomitejā tika ievēlēti Pēteris Apinis, Ēriks Āze, Agris Blaus, Ansis Dāle, Einars Fogelis, Juris Grants, Aigars Kalvītis, Jānis Kols, Arnis Legzdiņš, Lelde Laure, Jānis Liepiņš, Māris Mančinskis, Armands Puče, Edgars Pukinsks, Jevgēņijs Saproņenko, Raimonds Vējonis, Vsevolods Zeļonijs, Nils Žuraļovs un Mārtiņš Bičevskis.

Kopumā balsojumā par derīgiem tika atzīti 105 biļeteni.

Par Mārtiņu Bičevski un Mihails Pietkeviču biedri balsoja atkārtoti, jo pirmajā balsojuma kārtā abas personas saņēma vienādu balsu skaitu. Bičevskis ieguva 51 balsi, bet Pietkeviču atbalstīja 32 biedri.

Pēcāk LOK prezidents Žoržs Tikmers trim viceprezidenta amatiem izvirzīja trīs kandidātus - Einaru Fogeli, Vsevolodu Zeļoniju un Aigaru Kalvīti.

Savukārt Revīzijas komisijā tika ievēlēti Agita Ābele, Zintis Ekmanis un Andris Feldmanis.

Atbalstu šiem kandidātiem pauda 85 biedri, kā rezultātā LOK iecēla amatā jaunos viceprezidentus.

Jau ziņots, ka piektdien, saņemot 84 balsis, par jauno LOK prezidentu tika iecelts Žoržs Tikmers, kura iepriekšējo amatu - ģenerālsekretārs - ieguva Kārlis Lejnieks. Par Lejnieka kandidatūra tika atbalstīta ar 87 balsīm.

Tikmēr par jaunajiem LOK individuālajiem biedriem pēc balsojuma iecelti Oļegs Sorokins, Igors Vihrovs, Agita Ābele, Sandis Ozoliņš, Līga Cīrule, Gunta Baško, Dina Vīksna, Marita Vilciņa, Pēteris Apinis, Andris Kalniņš, Zane Gremze, Dainis Kūla, Juris Grants, Māris Liepiņš, Inguna Minusa, Dainis Caune, Kaspars Gorkšs, Maruta Taima, Mārtiņš Rubenis, Jolanta Dukure, Dimitrijs Miļkevičs, Signe Luika, Renārs Līcis, Daina Paipala, Artis Jansons, Ludmila Beļikova, Māris Mančinskis, Jeļena Maļuka, Diāna Zaļupe, Guntis Keisels, Jūlija Lesčinksa un Ingrīda Biedre.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

LOK Ģenerālajā asamblejā sākotnēji bija ieradušies 73 no 80 reģistrētajiem locekļiem. Vēlāk sesijai pievienojās vēl divi locekļi, to kopējam skaitam sasniedzot 75. Lai LOK Ģenerālā asambleja būtu lemttiesīga, to klātienē jāapmeklē vismaz 41 biedram.

Ģenerālo asambleju iesāka LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters, nolasot valsts prezidenta Egila Levita rakstīto uzrunu. Atbalstu LOK pauda arī Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), aicinot nākamo organizācijas prezidentu veidot vēl aktīvāku komunikāciju ar ministriju.

Ģenerālā asambleja oficiāli sākās ar līdzšinējā prezidenta Aldona Vrubļevska ziņojumu. Viņš prezentēja iepriekšējos četros gados padarīto un vēlēja veiksmi jaunajai LOK komandai. Vrubļevskis sportā turpmāk plāno iesaistīties caur Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF), sniedzot savu atbalstu starptautiskos projektos.

Ģenerālajā asamblejā piedalīties nevarēja Latvijas Vingrošanas federācijas pārstāvis Igors Vihrovs, kurš ceturtdien tika hospitalizēts. Savukārt pārējo trīs kandidātu (Deniss Čerkovskis, Edgars Dupats un Kirovs Lipmans) neierašanās tika atzīta par neattaisnojamu, kā rezultātā viņi tika svītroti no individuālo locekļu kandidātu saraksta. Kopējais LOK individuālo kandidātu sarakstā pēc šī lēmuma palika 36 personas.

LOK Ģenerālās asamblejas laikā notika individuālo locekļu, LOK prezidenta, ģenerālsekretāra, Izpildkomitejas, viceprezidentu un Revīzijas komisijas locekļu vēlēšanas, kā arī tika apstiprināts 2019.gada pārskats un 2020.gada Ieņēmumu - izdevumu tāme.

Iepriekš ievēlēšanai par individuālajiem locekļiem, prezidentu, ģenerālsekretāru, kā arī par Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļiem LOK biedri izvirzīja 72 kandidatūras.

LOK prezidenta amatam bija izvirzīts viens kandidāts - LOK ģenerālsekretārs Tikmers, arī LOK ģenerālsekretāra amatam bija viens kandidāts - LOK Izpildkomitejas loceklis un Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Iepriekš kā LOK individuālo locekļu kandidāti izvirzīti 40 pretendenti, uz LOK 19 Izpildkomitejas locekļa amatiem izvirzītas 33 personas, bet uz trīs LOK Revīzijas komisijas locekļa amatiem pretendēja deviņi kandidāti.

Kā vēstīts, pēc konsultācijām ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) nolemts pastiprināt epidemioloģiskās drošības prasības LOK Ģenerālā asamblejas dalībniekiem.

Personām, kuras bija apmeklējušas Latvijas Futbola federācijas (LFF) 3.jūlija kongresu "Elektrum" Olimpiskajā centrā, bija obligāti jāveic Covid-19 tests pēdējo divu dienu laikā pirms Ģenerālās asamblejas, un tam bija jābūt negatīvam. Tikai tādā gadījumā bija atļauts apmeklēt LOK Ģenerālās asamblejas sesiju.

Visiem LOK Ģenerālās asamblejas dalībniekiem bija jāaizpilda speciāla ar Covid-19 saistīta apliecinājuma forma, dalībniekiem tika veikta attālinātā ķermeņa temperatūras mērīšana, jāievēro divu metru distance un, ja nepieciešams, jālieto dezinfekcijas līdzekļi, individuālās aizsargmaskas un cimdi.

Ņemot vērā Covid-19 ierobežošanas un piesardzības pasākumus, LOK Ģenerālās asamblejas sesijā piedalīties varēja tikai LOK biedru - olimpisko sporta veidu federāciju un Latvijas Olimpiešu kluba - divi pilnvaroti pārstāvji, kā arī izvirzītie kandidāti ievēlēšanai par LOK individuālajiem locekļiem.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai ir bijuši divi prezidenti. No 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš, bet no 2004.gada LOK prezidents ir Aldons Vrubļevskis.