foto: AFP/Scanpix
Kurucs varētu kļūt par Bruklinas "Nets" vadošo spēlētāju spēka uzbrucēja pozīcijā
Neskatoties uz to, ka Eiropā Rodions Kurucs pārsvarā spēlēja vieglā uzbrucēja un pat uzbrūkošā aizsarga pozīcijā, "Nets" komandā viņu sāka iespēlēt kā spēka uzbrucēju.
Basketbols
2020. gada 8. jūlijs, 10:24

Kurucs varētu kļūt par Bruklinas "Nets" vadošo spēlētāju spēka uzbrucēja pozīcijā

Jauns.lv / LETA

Pēc inficēšanās ar Covid-19 turnīrā Orlando nespēlēs arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" uzbrucējs Toreans Prinss, ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

"Nets" vienībai Orlando nevarēs palīdzēt kopumā jau septiņi Rodiona Kuruca komandas biedri - Kairijs Ērvings, Kevins Durants, Spensers Dinvidijs, Deandrē Džordans, Vilsons Čendlers, Niks Klekstons un Prinss.

Prinss teju visu sezonu bija "Nets" pirmā izvēle spēka uzbrucēja pozīcijā, bet brīžiem viņa vietā sākumsastāvā devās Čendlers. Līdz ar to pastāv liela varbūtība, ka Kurucs varētu tikt pie ievērojama spēles laika sezonas noslēgumā, ieskaitot izslēgšanas spēles, kas Bruklinas klubam ir ļoti reālas.

Kurucs, Prinss un Čandlers līdz šim tika izskatītas kā vienīgās opcijas šajā pozīcijā.

"Nets" ir iespējas papildināt sastāvu ar trim basketbolistiem. "SNYtv" žurnālists Aiens Beglijs vēsta, ka Ņujorkas komanda lūko piesaistīt brīvo aģentu Lensu Tomasu, kurš pārsvarā spēlē vieglā uzbrucēja pozīcijā, bet nepieciešamības gadījumā var darboties arī kā spēka uzbrucējs.

foto: AP/Scanpix
Ar Covid-19 saslimis arī Toreans Prinss, kurš bija Bruklinas "Nets" pamatsastāva saspēles vadītājs teju visu sezonu.

Prinss šajā sezonā 64 spēlēs vidēji guvis 12,1 punktu un izcīnījis 6,0 atlēkušās bumbas.

"Nets" šobrīd ieņem septīto vietu Austrumu konferencē un atrodas nestabilā "play-off" pozīcijā.

NBA sezona atsāksies 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Sezonas noslēguma turnīra aizvadīšana Orlando daudzos radījusi bažas, jo vēl sestdien Floridas štatā tika konstatēti vairāk kā 11 000 jauni saslimšanas gadījumi, kas ir lielākais skaits kopš pandēmijas sākuma.