foto: AFP/Scanpix
Fodena un Mahreza divi vārti nodrošina "City" graujošu panākumu
Mančestras "City" spēlētājs Fils Fodens.
Futbols
2020. gada 23. jūnijs, 00:08

Fodena un Mahreza divi vārti nodrošina "City" graujošu panākumu

Jauns.lv / LETA

Anglijas futbola premjerlīgas grands Mančestras "City" pirmdien guva graujošu panākumu vietējā čempionāta spēlē, divas reizes izceļoties Rijādam Mahrezam un Filam Fodenam.

"City" mājās ar 5:0 (3:0) uzvarēja "Burnley". Šī bija pēdējā 30.kārtas spēle Anglijas premjerlīgā.

Mančestras klubam bija nepieciešams nedaudz laika, lai ieskrietos, bet 22.minūtē izdevās atklāt rezultātu. Pēc Bernardu Silvas piespēles Fodens izdarīja spēcīgu un tālu sitienu, bumbai atrodot vietu vārtu apakšējā labajā vārtu stūrī. Rezultātu dubultot izdevās vien 21 minūti vēlāk, kad soda laukumā ar aizsargu izrēķinājās Mahrezs (2:0). 

Līdz puslaika beigām mājinieki paspēja gūt arī trešos vārtus, jo pēc VAR atkārtojuma noskatīšanās, tiesnesis nosprieda, ka pret Serhio Agvero soda laukumā tika pārkāpti noteikumi. "Pendeli" realizēja Mahrezs.

Otrā puslaika sestajā minūtē Silva vārtu priekšā atrada Dāvidu Silvu, bet 63.minūtē filigrānu piespēli Fodenam atdeva Hesus, nokārtojot uzbrucējam otro "golu" šajā duelī. "City" turpināja dominēt līdz pat finālsvilpei, bumbu kontrolējot 70% no kopējā spēles laika. Lai arī nospiedošais pārsvars nemazinājās, vārtu birums atlikušajā laikā vairs nebija redzams.

Viesiem šajā spēlē nācās iztikt bez vairākiem komandas līderiem, jo kluba menedžeris Šons Dišs nespēja panākt vienošanos par līguma pagarināšanu ar vairākiem līderiem. Viņu vidū bija komandas pirmais vārtsargs Džo Hārts, kā arī Fils Bardslijs, Ārons Lenons, Džefs Hendrikss un Ādams Ričards Legzdiņš, kura dzimtas saknes meklējamas Latvijā.

"Burnley" sastāvā traumās iedzīvojušies Ešlijs Bērnss, Kriss Vuds un Johans Bergs Gudmundsons, kā rezultātā uz rezervistu soliņa bija redzami vien septiņi, nevis deviņi spēlētāji.

Hārts jau savlaicīgi zināja, ka līgums ar viņu netiks pagarināts, savukārt Lenons no šādas iespējas atteicās.

Arī Žuzeps Gvardiola pirms šī mača nolēma atpūtināt savus līderus Rahīmu Stērlingu, Kevinu de Brujni, Gabrielu Žēzusu un Aimeriku Laportu, futbolistus pataupot spēles otrajam nogrieznim. 

Pēc 30 spēļu kārtām pirmajā vietā ir "Liverpool", kas būtībā jau ir nodrošinājusi savu pirmo premjerlīgas titulu pēdējo 30 gadu laikā. Par 20 punktiem mazāk ir "City", Lesteras "City" iekrājusi 54 punktus, bet Londonas "Chelsea" ir par trim punktiem mazāk. Piektajā pozīcijā ar 46 punktiem atrodas Mančestras "United", kurai ar tikpat punktiem seko Vulverhemptonas "Wanderers".