foto: AFP/Scanpix
Somi kļūst par pasaules čempioniem arī virtuālajā hokejā; Latvija netiek ceturtdaļfinālā
Somijas hokejisti uz nākamā gada pasaules čempionātu Baltkrievijā un Latvijā varēs doties kā esošie pasaules čempioni.
Hokejs
2020. gada 8. jūnijs, 13:08

Somi kļūst par pasaules čempioniem arī virtuālajā hokejā; Latvija netiek ceturtdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā e-pasaules čempionātā pārliecinošu uzvaru svētdien svinēja Somijas izlase, kas finālā bija pārāka pār kaimiņiem zviedriem, vēsta IIHF.

Kā zināms, Somijas hokeja izlase ir aktuālie pasaules čempioni hokejā. Pirms nedaudz vairāk nekā gada Slovākijā finālā somi pārspēja kanādiešus ar 3:1. Interesanti, ka abas komandas tikās gan čempionāta pirmajā, gan pēdējā mačā un abas reizes somi bija pārāki ar 3:1. Tikmēr Latvija pirms nepilna mēneša kļuva par pirmajiem virtuālajiem pasaules čempioniem. Šajās sacensībās uzvarētājus noteica pēc līdzjutēju balsošanas rezultātiem.

2019. gada pasaules hokeja čempionāta finālspēle: Somijas hokejisti uzvar Kanādas izlasi

gallery icon
50

IIHF "Esports Fan Championship" svētdien uzvaru svinēja Somijas izlase, kas divu spēļu summā ar 24-8 uzvarēja zviedrus.

Somiju šajā čempionātā pārstāvēja Ēriks Tamenpā (spēlētāja vārds - "Tilantekija") un Joels Milimaki ("Rottadee").

Somijas hokeja izlasi Helsinkos sveic aptuveni 50 000 līdzjutēju

2019.gada pasaules čempioni hokejā Somiju pirmdien Kaisaniemi parkā, Helsinku centrā, sveica aptuveni 50 000 līdzjutēju, liecina vietējo varasiestāžu aprēķini.

gallery icon
25

"Rottadee" mačus aizvadīja uz spēļu konsoles "Playstation 4", bet viņa pārinieks spēkojās uz "Xbox One" konsoles. Milimaki aizvadīja fināla pirmo maču, gūstot uzvaru ar 15 vārtu pārsvaru.

"Nezinu, kas notika, bet es "Rottadee" izveidošu fanu klubu. Nespēju valdīt emocijas, kad redzēju, cik daudz vārtu viņš gūst," teica Tamenpā. "Viņš man ļoti atviegloja situāciju."

Tūkstoši somu iziet ielās, lai svinētu hokejistu triumfu pasaules čempionātā

Svinot Somijas hokeja izlases uzvaru pasaules čempionātā, valsts galvaspilsētas Helsinku ielās svētdien izgāja aptuveni 10 000 cilvēku.

gallery icon
23

Zviedrija iepriekš pusfinālā ar 17-16 uzvarēja Kanādu, bet somi ar 19:8 pieveica Vāciju.

Līdz finālam somi kopumā bija ielaiduši vien 21 vārtus.

Virtuālajā pasaules čempionātā piedalījās tās 16 valstu izlases, kas šogad būtu spēkojušās Šveicē plānotajā pasaules čempionātā. Tostarp arī bija Latvija, kas jau astotdaļfinālā ar 15-16 zaudēja Slovākijai.

Latviju šajā čempionātā pārstāvēja Kristers Bauers un Juris Lopatko.

Lai pārstāvētu savu valsti virtuālajā pasaules čempionātā, potenciālajiem dalībniekiem bija jāaizvada reģionālā atlase. Proti, spēlētāji izvēlējās konkrēto spēļu konsoli un vēlāk aizvadīja atlases turnīru, pēc kura arī ieguva vai neieguva iespēju spēkoties e-čempionātā.

Visi 32 turnīra dalībnieki saņems pasaules čempionāta ripu. Tāpat dalībniekiem nākamgad būs iespēja klātienē vērot pasaules čempionātu hokejā, kas notiks Rīgā un Minskā.

"Esports Fan Championship" 29.maijā iesākās ar astotdaļfināliem.