foto: AP/Scanpix
Luka Dončičs NBA pauzē trenējas draugu pulkā un ievēro striktu diētu
Dalasas "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs.
Basketbols
2020. gada 6. jūnijs, 23:12

Luka Dončičs NBA pauzē trenējas draugu pulkā un ievēro striktu diētu

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs dzimtenē treniņus aizvada draugu pulkā, bet par viņa uzturu rūpējas speciāli pieaicināts šefpavārs, vēsta portāls "Eurohoops".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziemeļamerikas mediji par Dončiča atgriešanos dzimtenē ziņoja jau maija sākumā, bet portālam "24ur" izdevies noskaidrot, kādos apstākļos šajā periodā trenējas zvaigzne.

Portāls ziņo, ka Dončičam treniņos pievienojies viņa labākais draugs Luka Rupniks, bet par sportista uzturu gādā Londonā pieredzi guvušais Slovēnijas šefpavārs Domens Demšars.

"Mavericks" basketbola zvaigznes no Eiropas - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs

NBA kluba Dalasas "Mavericks" sastāvā spēlē divas basketbola zvaigznes no Eiropas - latvietis Kristaps Porziņģis un slovēnis Luka Dončičs

gallery icon
16

Dončičs ēdot speciāli izvēlētu ēdienu, kas balstīts uz precīzām kaloriju kalkulācijām.

"Mavericks" saspēles vadītājs dienā aizvada vienu līdz divus treniņus, kuros uzmanību velta spēka un vispārējās fiziskās sagatavotības attīstīšanai, kā arī basketbola elementiem. Slovēņa ķermeni pieskata Maskavas apgabala "Khimki" fiziskās sagatavotības speciālists Jure Drakslars.

"Kopā ir vieglāk. Tāpat viens otru neredzam veselu gadu. Viņš dzīvo ASV, bet es Beļģijā. Zinu, ka viņš ilgojās pēc manis, jo kopš atgriešanās Ļubļanā mans telefons zvana tik bieži, ka nākas to izslēgt," teica Rupņiks.

Dienu iepriekš sociālajā vietnē "Instagram" bija redzams, ka treniņus Nīcas Sporta hallē aizvada Kristaps Porziņģis. Liepājnieks dzimtenē atgriezās aprīļa nogalē.

Jau ziņoja, ka NBA valde ceturtdien apstiprināja atgriešanās laukumā plānu, paverot ceļu līgas spēļu atsākšanai Floridā pēc trīs mēnešus ilgas koronavīrusa izraisītas pauzes.

Līgas valdei iesniegtais priekšlikums, kurš paredz 22 komandu turnīru vienā vietā, ir izturējis pārbaudi. 29 komandas balsoja par atgriešanās spēlē plānu, tikai Portlendas "Trail Blazers" balsoja pret to.

Saskaņā ar NBA priekšlikumiem līgas sezona atsāksies 31.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando, lai mazinātu Covid-19 draudus.

Līga plāno komandām sākt treniņnometnes klubu pārstāvētajās pilsētās 30.jūnijā, uz Orlando dodoties 7.jūlijā.

"Play-off" turnīrs notiks augustā, un NBA finālsēriju vajadzētu pabeigt līdz 12.oktobrim.

Līga ir sagatavojusies arī provizoriskai 2020./2021.gada sezonas uzsākšanai 1.decembrī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šī gada regulārā sezona pēkšņi tika pārtraukta pēc tam, kad Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram tika konstatēts koronavīruss.

Francūža Gobēra organisms ar vīrusa klātbūtni tika galā aptuveni pēc divām nedēļām.

Līdz šim ir apstiprināts, ka mazāk nekā ducis NBA spēlētāju ir saņēmuši pozitīvus koronavīrusa testus, lai gan ne visi ir identificēti.