foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix
Krievijas komanda ļoti rupji atbild Daira Bertāna kritikai
Dairis Bertāns (pa kreisi) dodas caurgājienā.
Basketbols
2020. gada 4. jūnijs, 13:20

Krievijas komanda ļoti rupji atbild Daira Bertāna kritikai

Jauns.lv

VTB Vienotās basketbola līgas Krievijas klubam Saratovas “Avtodor” jūtami nav patikuši Latvijas izlases un ULEB Eirolīgā spēlējošā Maskavas apgabala "Himki" aizsarga Daira Bertāna izteikumi attiecībā uz viņu vienības spēļu arēnu.

Nesen intervijā "Sporta Avīzei" Bertāns visai skarbi izteicās par situāciju ar "Avtodor" komandas spēļu halli: "Pēc divām grūtām Eirolīgas spēlēm mums uzreiz bija jālido uz Saratovu, kur hallē temperatūra bija +8 grādi, bet ģērbtuvē smirdēja tā it kā pirms nedēļas te kāds būtu nomiris."

Krievijas kluba atbilde ilgi nebija jāgaida un viņi savā tvitera kontā bez ceremonijām notikušajā vainoja Bertānu: "Kā mēs secinājām, tā bijusi smaka no viņa mutes," ierakstīja "Avtodor" kluba oficiālais konts, atzīmējot pie šī ieraksta Dairi Bertānu.

Jauns.lv jau ziņoja, Dairis Bertāns sarunā ar "Sporta Avīzi" pieļāva arī varbūtību, ka savu pēdējo spēli Latvijas izlasē, viņš varētu būt jau nospēlējis. Pie vainas tam esot FIBA un ULEB konflikts, kura dēļ ne visi labākie Eiropā spēlējošie basketbolisti var palīdzēt savām izlasēm kvalifikācijas cīņās, kas varētu patraucēt nomināli spēcīgām valstsvienībām kvalificēties finālturnīriem.

Bertānam līgums ar "Himki" būs spēkā vēl vienu sezonu.

Iepriekšējā sezonā Bertāns pārstāvēja Vienotās līgas un Eirolīgas komandu Maskavas apgabala "Himki", ar kuru viņam ir līgums arī uz nākamo sezonu. 2019./2020.gada sezonā Bertāns Eirolīgā 21 spēlē vidēji nepilnās 17 minūtēs guva 4,6 punktus un veica 1,1 rezultatīvu piespēli, bet Vienotajā līgā viņam 13 mačos caurmērā nepilnās 20 minūtēs bija 8,8 punkti un 2,8 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlasē Bertāns piedalījies 108 spēlēs, kurās vidēji guvis 9,5 punktus, veicis 2,8 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 2,3 atlēkušās bumbas.