foto: REUTERS/SCANPIX
Anglijas premjerlīgas klubiem atļauts aizvadīt pārbaudes spēles
Anglijas premjerlīgas futbola bumba.
Futbols
2020. gada 3. jūnijs, 12:05

Anglijas premjerlīgas klubiem atļauts aizvadīt pārbaudes spēles

Jauns.lv / LETA

Lai mazinātu traumu risku un atgūtu iespējami labāko sportisko formu pirms sezonas turpinājuma, Anglijas premjerlīgas klubi būs tiesīgi aizvadīt pārbaudes spēles, taču nāksies ievērot striktus noteikumus.

Jau ziņots, ka Anglijas futbola premjerlīgas klubi provizoriski vienojušies par 2019./2020.gada sezonas atsākšanos 17.jūnijā.

Otrdien Lielbritānijas laikraksts "Daily Telegraph" ziņoja, ka komandām nebūs ļauts mērot ceļu, kas tālāks par 90 minūtēm. Tāpat uz dueļiem spēlētājiem, visticamāk, nāksies doties personīgajos auto.

Dažām komandām gan būs ļauts mērot garāku distanci, ja vien to piespiež apstākļi. Tāpat zināms, ka spēlēs varēs piedalīties vien tie futbolisti, kuri iepriekš līgas veiktajās pārbaudēs uzrādīja negatīvus koronavīrusa testa rezultātus.

Jau ziņots, ka jūnija trešajā trešdienā notiks divi dueļi - Birmingemas "Aston Villa" pret Šefīldas "United" un Mančestras "City" pret Londonas "Arsenal". Šīm komandām pirms turnīra pārtraukšanas bija viena spēle rezervē.

Pēc tam sekojošajā nedēļas nogalē norisināsies 30.kārtas izspēlē.

Sezona varēs atsākties tikai ar nosacījumu, ja tiks izpildītas visas drošības prasības. Jau tagad zināms, ka mači notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Premjerlīgā kopumā vēl atlikušas 92 spēles, bet "Liverpool" vienībai ir nepieciešamas vien divas uzvaras, lai svinētu pirmo panākumu pēdējo 30 gadu laikā.

Sezonas pārtraukums premjerlīgā tika izziņots 13.martā, bet pirmos treniņus nelielās grupās spēlētāji aizvadīja vien pagājušajā nedēļā