foto: Zumapress/Scanpix
Spēlētāju asociācija apstiprina NHL sezonas turpināšanu bez Girgensona un Balcera līdzdalības
Šosezon NHL laukumos devušies pieci Latvijas hokejisti - Zemgus Girgensons (attēlā), Rūdolfs Balcers, Teodors Bļugers, Elvis Merzļikins un Matīss Edmunds Kivlenieks. Pirmajiem diviem, visticamāk, sezona jau noslēgusies.
Hokejs
2020. gada 23. maijs, 17:40

Spēlētāju asociācija apstiprina NHL sezonas turpināšanu bez Girgensona un Balcera līdzdalības

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju asociācija (NHLPA) piektdien nobalsojusi par labu formātam, kas paredz, ka šīs sezonas atlikušajās regulārā čempionāta spēlēs piedalīsies 24 vienības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka NHLPA ceturtdienas vakarā balsojusi par sezonas turpināšanu 24 komandu formātā.

Lai arī balsojuma rezultāti nav atklāti, zināms, ka jaunās izspēles kārtības apstiprināšanai bija nepieciešamas 18 no 31 balss. NHLPA balsoja par labu sezonas turpinājumam ar 24 komandu līdzdalību, taču šis formāts vēl ir jāapstiprina NHL valdei, kas to plāno izdarīt tuvāko dienu laikā.

Tiklīdz NHL valde apstiprinās jauno izspēles kārtību, sezona noslēgsies līgas septiņām vājākajām komandām, starp kurām ir arī Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" un Bufalo "Sabres", kurā spēlē Zemgus Girgensons. "Sabres" ir pirmā vienība aiz "play-off" strīpas un izslēgšanas spēles nesasniegs jau devīto gadu pēc kārtas, kas ir ilgākā sērijā starp līgā esošajām komandām.

NHL un NHLPA veidotā "Atgriežamies spēlē" komiteja lēmusi, ka katras konferences četras spēcīgākās komandas aizvadīs nelielu savstarpējo turnīru, lai sadalītu izsētos numurs, kamēr atlikušās vienības tiks sadalītas pāros, lai aizvadītu sēriju līdz trim uzvarām. Šādi tiks noskaidrotas 16 vienības, kas nopelnīs vietu izslēgšanas spēlēs.

Neskatoties uz faktu, ka iesaistītās puses ir spējušas rast veidu, kā aizvadīt atlikušo sezonas daļu, aizvien rodas jautājumi par iespēju atgriezties treniņos.

"Atgriežamies spēlē" komitejai nu ir jāatrod spēļu norises vieta, kā arī jāizstrādā sanitārais protokols, lai pasargātu hokejistus pēc sezonas atsākšanas.

Jau iepriekš spēļu aizvadīšanas sakarā tika minēta Lasvegasa, kas spētu nodrošināt visus nepieciešamos apstākļus. Tāpat starp kandidātēm ir arī Kolumbusa, Nešvila, Roli, Minesota un Edmontona.

Tāpat līgas spēlētājiem vēl nav skaidrības par to, kad būs iespēja atgriezties savās treniņu bāzēs. Aktuāls ir arī jautājums par komandām, kas neturpinās šo sezonu, jo viņām draud līdz pat desmit mēnešus ilga pauze.

NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs norādīja, ka līgai jau ir idejas, ko iesākt ar septiņām komandām, kas šo sezonu nevarēs turpināt, tomēr sīkākas detaļas viņš vēl neatklāja. "Pagaidām vēl nevaru sniegt atbildes uz šiem jautājumiem, bet tiklīdz mēs būsim ieņēmuši konkrētu pozīciju, ziņosim par to publiski," pauda komisāra vietnieks.

Zināms, ka spēles klātienē nevarēs apmeklēt fani, bet spēlētājiem šis laiks, iespējams, būs jāpavada bez ģimenēm. Šosezon regulārajā čempionātā atlikušas vēl 189 spēles.

NHL ir gatava aizvadīt izslēgšanas spēles arī septembrī, kas nozīmētu, ka nākamā sezona sāktos 2021.gada janvāra beigās vai brīdī, kad arēnas kaut nelielā skaitā varēs apmeklēt fani.

Jau ziņots, ka NHL sezonas pārtraukumu izsludināja 12.martā, taču spēlētājiem līdz pat aprīļa beigām tika lūgts ievērot paškarantīnu. Zināms, ka astoņiem NHL spēlētājiem ir bijuši pozitīvi Covid-19 testi, ieskaitot piecus hokejistus no Otavas "Senators". Viņu vidū gan nebija Balcers.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās