foto: AFP/Scanpix
NBA līdervienības īpašnieks nosauc laiku, kad varētu atsākties sezona
Marks Lasrī (pa labi) preses konferencē kopā ar leģendāro basketbolistu, tagadējo Šarlotas "Hornets" īpašnieku Maiklu Džordanu.
Basketbols
2020. gada 22. maijs, 11:36

NBA līdervienības īpašnieks nosauc laiku, kad varētu atsākties sezona

Jauns.lv / LETA

Pirmās spēles Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pēc sezonas pārtraukuma izsludināšanas varētu atsākties pēc 6-8 nedēļām, ceturtdien sarunā ar ASV raidorganizāciju CNBC teica Milvoki "Bucks" līdzīpašnieks Marks Lasrī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekš sezonas turpināšanas kontekstā tika minētas divas pilsētas - Lasvegasa un Orlando. Lasvegasā spēles varētu notikt lielā viesnīcu kompleksā, bet Orlando "Walt Disney World" teritorijā. Lai arī uz brīdi labākās pozīcijās bija Orlando pilsēta, Lasvegasa aizvien ir reāla kandidāte, lai uzņemtu spēles pēc sezonas atsākšanas.

"Domāju, ka spēles notiks vienā vai divās vietās. Lai visiem būtu vieglāk, domājams, ka spēles notiks divās pilsētās," ceturtdien sarunā ar CNBC teica "Bucks" līdzīpašnieks. "Iespējams Lasvegasa uzņems Rietumu konferenci, bet Orlando Austrumus."

Lasrī arī pauda pārliecību, ka 29.maijā gaidāmajā vadītāju konferencē, visas iesaistītās puses jau spēs vienoties par konkrētākiem plāniem un laikiem, lai atsāktu sezonu, kas pārtraukta jau kopš marta vidus.

Paredzams, ka NBA izdos noteikumus, kas regulē spēlētāju atgriešanos Ziemeļamerikā, kā arī treniņprocesa norisi.

"Līdz ar spēlētāju atgriešanos, domāju, ka beidzot kaut kas sāk iekustēties," skaidroja Lasrī.

Kluba amatpersonas paustais apliecina iepriekš NBA norādītos plānus par treniņu atsākšanu jūnijā, bet spēļu norisi jūlijā.

NBA aizvien vēlas aizvadīt atlikušās regulārā čempionāta spēles, bet tikai pēc tam uzsākt izslēgšanas mačus. Mazāk turīgās līgas komandas regulāro čempionātu vēlas noslēgt, lai gūtu ienākumus no televīzijas translācijām. Lai iegūtu gaidīto prēmiju, komandām jāaizvada vismaz 70 spēles. Līdz šim katra komanda vidēji aizvadījusi 64,7 spēles.

Jau vēstīts, ka NBA komisārs Edams Silvers sarunā ar spēlētājiem paudis apņēmību līdz jūnija vidum pieņemt lēmumu par sezonas turpmāko likteni.

NBA saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās