foto: Ieva Makare/LETA
Skandalozā cīņā Briedim zaudējušais Glovackis uzzinājis pretinieku par pasaules čempiona jostu
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un poļu bokseris Krištofs Glovackis ringā, kur cīnās Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) "Arēnā Rīga".
Citi sporta veidi
2020. gada 22. maijs, 09:51

Skandalozā cīņā Briedim zaudējušais Glovackis uzzinājis pretinieku par pasaules čempiona jostu

Jauns.lv / LETA

Latvijas labākā boksera Maira Brieža uzvarētais Polijas bokseris Kšištofs Glovackis cīņā par vakanto Pasaules Boksa organizācijas (WBO) titulu smagajā svarā pagaidām nenoteiktos termiņos tiksies ar britu bokseri Lorensu Okoliju, nedēļas sākumā ziņoja tīmekļa vietne "boxingscene.com".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka WBO versijas pasaules čempiona tituls pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) kļuva vakants pēc Pasaules Boksa supersērijas (WBSS) pusfināla Rīgā 2019.gada 15.jūnijā, kad skandalozā cīņā Briedis trešajā raundā nokautēja poli Glovacki, atņemot viņa īpašumā esošo WBO čempiona jostu, turklāt sasniedzot WBSS finālu.

FOTO: Briedis noliek gar zemi Glovacki, kļūst par čempionu un bildina mīļoto

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" nokautēja poli Kšištofu Glovacki un savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) ...

gallery icon
192

Cīņas gaitā uz poļu boksera sitienu pa pakausi Latvijas pārstāvis atbildēja ar sitienu ar elkoni, par ko viņam tika noņemts punkts. Vēlāk Briedis savu pretinieku nokautēja jau pēc raunda beigām, kad gongu nedzirdēja un cīņu laicīgi neapstādināja tiesnesis.

Glovackis par cīņas iznākumu iesniedza protestu, taču josta tika latvietim. Vēlāk gan Briedis pasaules čempiona titulu zaudēja, jo paredzētajā laikā, gatavojoties WBSS finālam ar kubieti Junjelu Dortikosu, nevarēja aizstāvēt titulu.

Mairis Briedis jaunā imidžā ierodas uz preses konferenci

Par godu vasarā gaidāmajai Latvijas labākā boksera Maira Brieža un poļa Kšištofa Glovacka cīņai Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara ...

gallery icon
24

WBO noteica, ka par vakanto čempiona jostu Glovackis cīnīsies ar britu bokseri Lorensu Okoliju. Šā brīža koronavīrusa pandēmijas apstākļos tas var nozīmēt cīņu bez skatītājiem.

"Ja tas būtu jādara drošības dēļ un tam būtu finansiāla jēga, tad, protams, es to darītu," saka 27 gadus vecais Okolijs. "Tomēr tas ir grūti, jo jums tur nav ne draugu, ne ģimenes locekļu, kad tas būs beidzies."

Gatavošanos titulcīņai Kentas grāfistē Anglijā marta vidū pārtrauca Covid-19 pandēmijas izplatība pasaulē, un šobrīd cīņa ir atlikta uz nenoteiktu laiku.

Briedis un Glovackis pirms cīņas tiekas ar preses pārstāvjiem

gallery icon
26

Okolijs pēdējo reizi boksējās oktobrī, kad viņš ieguva Eiropas čempiona titulu cīņā ar Beļģijas pārstāvi Īvu Ngabu, perfekto bilanci profesionālajā ringā uzlabojot līdz 14-0.

"Šī ir viņa pēdējā iespēja," par Glovacki saka Okolijs. "Pēc viņa domām viņš ir pieredzējis cīnītājs, un es iepriekš neesmu boksējis cīņās pret pasaules čempioniem, tāpēc viņš varētu mani uzskatīt par vieglu laupījumu. Mani tas nepārsteigtu, ja viņš būtu favorīts pirms cīņas. Vienīgās viņa sakāves bija ukrainis Oleksandrs Usiks un Briedis, un es domāju, ka Briedim vajadzēja būt diskvalificētam. Poļa neveiksme ļāva man cīnīties par pasaules titulu."

Okolijs koronavīrusa ierobežojumu laikā kopā ar brāli ir piedalījies mātes mājas atjaunošanā, pat iemācījies ieklāt grīdas segumu pēc videoklipu skatīšanās vietnē "YouTube".

Okolija pretinieks 33 gadus vecais Glovackis 33 cīņās tikai divreiz nav uzvarējis. Boksera karjeras laikā viņš divreizi ir izcīnījis pasaules čempiona jostu pirmajā smagajā svarā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās