foto: EPA/Scanpix
ULEB Eirolīgas vadība izskata iespēju atlikušās 78 spēles aizvadīt vienā pilsētā
Dairis Bertāns (ar bumbu) ULEB Eirolīgas spēlē pret Milānas "Armani Exchange" spēlētāju Drū Kraufordu.
Basketbols
2020. gada 3. aprīlis, 10:01

ULEB Eirolīgas vadība izskata iespēju atlikušās 78 spēles aizvadīt vienā pilsētā

Jauns.lv / LETA

Eirolīgas turnīra organizatori, kas atbild par ULEB Eirolīgas un Eirokausa norisi, apsver iespēju atlikušās šīs sezonas 78 spēles aizvadīt vienā pilsētā, sarunā ar laikrakstu "El Pais" teica līgas vadītājs Eds Skots.

Jau ziņots, ka marta vidū saistībā ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību lēmumu uz nenoteiktu laiku pārtraukt spēles izdevusi Eirolīgas vadība, kas organizē ULEB Eirolīgas un Eirokausa sacensības.

Nedaudz vairāk nekā divas nedēļas pēc pārtraukuma izsludināšanas, Skots sarunā ar laikrakstu "El Pais" dalījās vairākos scenārijos, kas šobrīd tiek izskatīti, lai pilnvērtīgi noslēgtu sezonu.

"Pirmā iespēja ir aizvadīt spēles pēc oriģinālā plāna, ja vien to atļaus laiks. Otrā iespēja - atlikušās spēles aizvadīt garākā laika posmā pēc sabraukuma tipa," skaidroja Skots. "Savukārt vēl viena iespēja, ja vien tā neapdraudēs cilvēku veselību, aizvadīt atlikušās 78 spēles vienas pilsētas divās arēnās."

"Pēdējo iespēju izvēlēsimies tikai tad, ja būs nepieciešams turnīru noslēgt iespējami īsākā laika posmā."

Skots arī skaidroja, ka Eirolīga atsāktos tikai pēc tam, kad komandas būtu aizvadījušas divu nedēļu garu treniņnometni.

"Visiem spēlētājiem un treneriem trīs dienu laikā būs jāiesniedz atskaite, lai pēc iespējas ātrāk uzsāktu treniņnometnes, bet pēc tam jau aizvadītu mačus," teica Skots. "Lai to realizētu, mums būtu nepieciešams viens mēnesis. Gluži kā to 2011./2012.gada sezonā izdarīja Nacionālā basketbola asociācija (NBA)."

"Vēlamies spēles aizvadīt vismaz divās arēnās, bet tas nenozīmē, ka visi mači notiks tikai vienā pilsētā, kā tas ir Pasaules kausā vai Eiropas čempionātā. Eiropā ir lērums pilsētu ar augsta līmeņa arēnām un viesnīcām. Neviena pilsēta vēl nav noteikta."

Laikraksts "El Pais" min, ka atlikusī Eirolīgas sezona varētu tikt aizvadīta Stambulā, Maskavā vai Atēnās.

"Spēlēšanu vienā pilsētā apgrūtina lielās izmaksas, tomēr tai pat laikā mēs aktīvi spētu sekot līdzi basketbolistu veselībai," piebilda Skots.

Paredzams, ka Eirolīgas pirmie mači varētu atsākties vēlu maijā, bet sezona noslēgtos jau jūlija pirmajās nedēļās. Skota pauda, ka plāna īstenošanai būtu nepieciešamas aptuveni piecas nedēļas.

Jau tagad zināms, ka izslēgšanas spēlēs no latviešu pārstāvētajām vienībām piedalīsies Rolanda Šmita "Barcelona", kā arī Jāņa Strēlnieka Maskavas CSKA. Tāpat izslēgšanas spēļu zonā ir arī Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā Maskavas apgabalu "Himki".