foto: imago images/kolbert-press/Scanpix
Vācijas futbola izlases spēlētāji ziedo 2,5 miljonus eiro cīņai ar Covid-19 vīrusa sekām
Vācijas futbola izlases ilggadējais vārtsargs Manuels Noiers.
Futbols
2020. gada 19. marts, 11:48

Vācijas futbola izlases spēlētāji ziedo 2,5 miljonus eiro cīņai ar Covid-19 vīrusa sekām

Jauns.lv / LETA

Vācijas futbola izlases spēlētāji trešdien pavēstīja, ka kopējiem spēkiem ziedos 2,5 miljonus eiro, lai cīnītos ar Covid-19 vīrusa sekām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Šādā laikā mums katram ir jāpieskata vienam otru. Komandas iekšienē apspriedāmies un nonācām pie secinājuma, ka ziedosim naudu, lai palīdzētu cīnīties ar Covid-19 vīrusa sekām," savā "Instagram" profilā video publicēja Manuels Noiers.

Vēlāk līdzīgus video paziņojumus ievietoja arī Minhenes "Bayern" spēle'tāji Džouša Kimičs un Leons Gorecka, kā arī Menhengladbahas "Borussia" futbolists Matiass Ginters.

"Diezgan ātri spējām vienoties par to šo labo žestu," trešdien preses konferencē teica nacionālās izlases direktors Olivers Bīrhofs.

Bīrhofs arī uzsvēra, ka vieni no šīs domas pamatautoriem bijuši Mančestras "City" zvaizgne Ilkajs Gundogans, Madrides "Real" uzbrucējs Toni Kross un "Barcelona" vārtu vīrs Marks Andrē ter Štēgens.

Tikmēr izlases treneris Joahims Lēvs aicināja cilvēkus šo slimību uztvert nopietnāk.

"Pasaule šobrīd piedzīvo lielas problēmas. Šķiet, ka planēta pašlaik cenšas sevi pasargāt no cilvēkiem, kuriem šķiet, ka viņi vienmēr visu zina labāk un var izdarīt lietas labāk," video uzrunā no savām mājām Fraiburgā teica Lēvs. "Nauda un alkatība vienmēr bijusi visa pamatā, taču tagad cilvēkiem ir iespēja saprast, kas ir patiesās dzīves vērtības - draugi, ģimene un savstarpējā cieņa."

"Mums ir jāparāda, ka spējām būt citādi. Nākotnē mums vienam otru ir jāciena vairāk."

Lēvs arī uzsvēra, ka pašreizējā situācijā pārcelt 2020.gada Eiropas čempionātu futbolā uz nākamo gadu, bijis pareizs lēmums.

Savukārt Vācijas Futbola federācijas (DFB) prezidents Frics Kellers atklāja, ka gan Lēvs, gan Bīrhofs pauduši gatavību strādāt par mazāku samaksu, lai palīdzētu DFB šajā grūtajā brīdī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās