foto: ekrānuzņēmums no video
Kristaps Porziņģis ekskluzīvā intervijā atklāj, ka koronavīrusa dēļ ir iesprūdis ASV
Kristaps Porziņģis baidās pamest ASV, jo nezina, vai varēs tikt atpakaļ, ja tiks pieņemts lēmums turpināt NBA sezonu.
Basketbols
2020. gada 18. marts, 11:33

Kristaps Porziņģis ekskluzīvā intervijā atklāj, ka koronavīrusa dēļ ir iesprūdis ASV

Jauns.lv

Latvijas basketbola lielākā zvaigzne, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas “Mavericks” uzbrucējs Kristaps Porziņģis ekskluzīvā sarunā ar Armandu Puči atklāj, ka šobrīd ievēro komandas norādījumu pēc iespējas izolēties savā mājvietā. Atšķirībā no amerikāņu vai Kanādas spēlētājiem, kuri var doties uz mājām, eiropiešiem šādas iespējas neesot.

Pagaidām “Mavericks” spēlētājiem vīrusa pārbaudes vēl neesot bijušas. “Mums pašiem vēl nav bijušas nekādas pārbaudes, bet, pieļauju, ka šonedēļ arī tas viss tā kā būs. Tā kā, tas ir tikai laika jautājums.” Tiesa, Kristaps atklāj, ka nesen saņēmis ziņu no komandas pārstāvjiem, kurā teikts, ja basketbolisti vēlas apmeklēt treniņu zāli, tad tur uz vietas sākotnēji jārēķinās ar jaunā koronavīrusa testu, dažādām pārbaudēm un arī pēc tām jārēķinās, ka nāksies ievērot distanci ar citiem cilvēkiem: “Tur viss ir nopietni!”

Porziņģis pastāsta, ka NBA spēlētājiem nekāda pārvietošanās šobrīd īsti nav atļauta, tāpēc sportisti visu laiku pavada mājās. “Man liekas, ka visi mājās sēž un pa lielam neviens neko nedara.”

Kristaps bija nedaudz izbrīnīts, ka Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ārzemniekiem teikts, ka viņi drīkst atgriezties mājās, jo nav zināms, kad sezona tiks atsākta un vai vispār tiks. Porziņģis uzskata, ka NBA eiropiešiem šādas iespējas īsti nav un var sanākt pamatīgas problēmas. “Tie, kas nav vietējie, tiem ir reāli jāpaliek, jo nezina par to ielidošanu un izlidošanu. Ja pēkšņi atsākas sezona un mēs vairs nevaram ielidot atpakaļ, tā ir tā lielākā problēma. Tiem, kas ir amerikāņi vai no Kanādas, tie var lidot pie ģimenēm. Mēs vienīgie – eiropieši - esam bišķiņ iesprūduši,” Armandam Pučem atklāj Latvijas basketbola zvaigzne.

Pilnu saruna ar Kristapu Porziņģi par dzīvi pašizolācijā un šo sezonu basketbola laukumā skaties raidījumā “Hattrick ar Puči” - jau šovakar 21:05 “Helio iTV” kanālā 360TV un Shortcut.lv

Jauns.lv jau ziņojis, ka jaunais koronavīruss Covid-19 nav paslīdējis garām arī NBA, kas uz nenoteiku laiku pārtrauca sacensības. Pirmais saslimušais bija Francijas izlases un Jūtas "Jazz" centra spēlētājs Rūdijs Gobērs, kurš arī esot aplipinājis savu komandas biedru Donovanu Mičelu. Vēlāk pozitīvs tests bijis arī Detroitas "Pistons" uzbrucējs Kristianam Vūdsam, bet jaunākā informācija liecina, ka saslimuši arī četri Rodiona Kuruca pārstāvētās Brukinas "Nets" spēlētājs. Visu saslimušo vārdi pagaidām vēl nav atklāti, bet publiski izskanējis, ka viens no saslimušajiem ir šosezon savainojuma dēļ nespēlējošā NBA superzvaigzne Kevins Durants.