foto: Zumapress/Scanpix
Koronavīrusa dēļ aptur Spānijas basketbola čempionātu; aptur arī VTB līgu
"Barcelona" uzbrucējs Rolands Šmits (ar bumbu).
Basketbols
2020. gada 17. marts, 10:41

Koronavīrusa dēļ aptur Spānijas basketbola čempionātu; aptur arī VTB līgu

Jauns.lv / LETA

Koronavīrusa dēļ līdz 24.aprīlim pirmdien apturēts Spānijas basketbola čempionāts, savā interneta mājaslapā ziņo Spānijas Basketbola līga (ACB).

ACB klubi, pirmdien tiekoties videokonferencē, vienbalsīgi vienojās koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ uz laiku apturēt līgas spēles līdz 24.aprīlim.

18 ACB klubi pirmdienas lēmumā ņēma vērā veselības krīzi, kuru izraisījis vīruss. Tās laikā tiek bremzētas valsts un visu vitāli nesvarīgo profesionālo apvienību darbības.

ACB prezidents Antonio Martins uzsvēra, ka "visi klubi joprojām grib atsākt sacensības un pabeigt 2019./2020.gada sezonas turnīru tādā apjomā un laikos, cik to ļauj situācija."

"Svarīgs ir visu klubu vienbalsīgs atbalsts izņēmuma pasākumam, piemēram, uz laiku pārtraukt sacensības, ņemot vērā tik smagu situāciju kā pašreizējā pandēmija," viņš piebilda.

ACB līgas čempionātā aizvadītas 23 kārtas. Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas komanda ar 19 uzvarām 23 spēlēs turnīra tabulā ir pirmā, Artūra Žagara Badalonas "Joventut" vienība ar deviņiem panākumiem 23 mačos ir 12. vietā, Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM ar septiņām uzvarām 22 spēlēs ieņem 16. pozīciju, bet Rodija Mačohas pārstāvētais Fuenlavradas "Montakit" klubs ar pieciem panākumiem 22 cīņās ir 17. vietā 18 klubu konkurencē.

Tāpat Krievijas Basketbola federācija (RFB) pirmdien pieņēma lēmumu apturēt visas basketbola sacensības valstī, tai skaitā vairāku latviešu pārstāvēto komandu dalību Vienotajā līgā, ziņo portāls "Championat.com".

RFB nolēma pārtraukt visas federācijas rīkotās sacensības valstī no 20. marta līdz 10. aprīlim.

"Visu turnīru spēles, kas ieplānotas līdz 20. martam, notiks saskaņā ar Krievijas izpildvaras un Krievijas vietējās varas institūciju rekomendācijām, kā arī rūpīgi ievērojot visus noteikumus spēlētāju, treneru, oficiālo personu un līdzjutēju drošībai," teikts RFB paziņojumā.

"Spēles, kuru norisi aizliegs reģionālās varas iestādes, tiks pārceltas uz vēlāku laiku. Izņēmums būs vien divi Viskrievijas sacensību pusfināli 2007. gadā dzimušajiem basketbolistiem Novosibirskā un Permā. Tie beigsies 21. martā," ziņo RFB preses dienests.

Latvijas basketbolista Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētie Maskavas apgabala "Himki" ar bilanci 18-1 ir līderi Vienotajā līgā, apsteidzot Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Maskavas CSKA, kam ir 15 uzvaras 19 mačos.

Mareka Mejera Permas "Parma" ar bilanci 8-10 ieņem piekto vietu, Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā un Aigara Šķēles pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar astoņiem panākumiem 20 mačos ir astotajā vietā, bet Minskas "Cmoki" ar Edmundu Valeiko treneru korpusā ieņem pēdējo 13. vietu. 

Tāpat Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL), kurā piedalās arī "Liepāja"/LSSS komanda, šosezon čempiones netiks noskaidrotas, pirmdien tika paziņots līgas mājaslapā internetā.

EWBL 2019./2020.gada sezona ir beigusies, šogad nenotiks "Final Four" turnīrs, un netiks noskaidrotas čempiones.

Uz EWBL kausa tiks iegravēti visu četru "Final Four" komandu nosaukumi - Brno "Žabiny Basket", Minskas "Cmoki", Novosibirskas "Dinamo" un Pještjanu "Čajky" no Slovākijas.

Finālčetriniekā iekļuva labākās četras pamatturnīra komandas, kas ceturtdaļfinālā uzvarēja savas pretinieces.

Tāpat komandām nebūs oficiālas sezonas klasifikācijas.

Vienīgā Latvijas pārstāve "Liepāja"/LSSS pamatturnīrā izcīnīja vienu uzvaru septiņās spēlēs un tabulā ieņēma 14.vietu 16 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par līgas uzvarētāju otro reizi kļuva "TTT Rīga".