foto: ZUMAPRESS/Scanix
Muižnieku atbrīvo no Ukrainas komandas "Prometej" galvenā trenera amata
Kārlis Muižnieks (no kreisās) Kamjanskes "Prometej" spēles laikā.
Basketbols
2020. gada 7. marts, 19:14

Muižnieku atbrīvo no Ukrainas komandas "Prometej" galvenā trenera amata

Jauns.lv / LETA

Bijušais Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks sestdien atstājis Ukrainas līgas komandas Kamjanskes "Prometej" galvenā trenera amatu, ziņo klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kluba prezidents Vladimirs Dubinskis savā "Facebook" kontā sestdien paziņoja, ka sadarbība pārtraukta pēc abpusējas vienošanās.

"Esmu pateicīgs Muižniekam par ieguldīto laiku un rezultātu, ko viņš sniedza komandai," raksta Dubinskis. ""Prometej" ir viens no superlīgas līderiem. Jaunais komandas galvenā trenera pienākumu izpildītājs būs kluba sporta direktors Kirils Boļšakovs."

Šobrīd "Prometej" ar 16 uzvarām un astoņiem zaudējumiem ieņem otro vietu līgā, pēdējā

"Prometej" aizvadītajā sezonā triumfēja Ukrainas otrajā līgā, nodrošinot spēlēšanu valsts augstākajā divīzijā.

55 gadus vecajam Muižniekam iepriekšējā darba vieta bija Latvijas komanda "Ventspils", kuru viņš vadīja no 2015. līdz 2017.gadam. Pie "Ventspils" grožiem viņš bija arī no 2001. līdz 2007.gadam, izcīnot piecus Latvijas čempiontitulus.

Pēc tam Muižnieks pusotru sezonu bija Rīgas "Barons"/LMT galvenais treneris, tiekot ne tikai pie valsts čempiona titula, bet arī triumfējot FIBA Eiropas kausā.

Turpinājumā viņš trīs sezonas vadīja Sopotas "Trefl" vienību, divreiz izcīnot Polijas kausu. Pēc tam Muižnieka karjeras ceļi aizveda uz Ukrainu, kur viņš nostrādāja trīs gadus ar Krivojrogas "Kryvbasbasket" un Južnijas "Khimik" vienībās. Savā pēdējā sezonā pie "Khimik" stūres Muižnieks 2015.gadā kļuva par Ukrainas superlīgas čempionu.

Tāpat Muižnieks kā galvenais treneris vadījis Latvijas vīriešu nacionālo izlasi divos Eiropas čempionātos un bijis Ainara Zvirgzdiņa palīgs Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās