foto: AFP/Scanpix
"Saarbruecken" kļūst par pirmo ceturtās līgas komandu, kas iekļuvusi Vācijas kausa pusfinālā
"Saarbruecken" komanda līksmo par panākumu.
Futbols
2020. gada 4. marts, 16:08

"Saarbruecken" kļūst par pirmo ceturtās līgas komandu, kas iekļuvusi Vācijas kausa pusfinālā

Jauns.lv / LETA

"Saarbruecken" komanda otrdien kļuva par vēsturē pirmo Vācijas futbola ceturtās spēcīgākās līgas vienību, kas iekļuvusi valsts kausa izcīņas pusfinālā.

"Saarbruecken" ceturtdaļfinālā savā laukumā pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar bundeslīgas komandu Diseldorfas "Fortuna". Papildlaikā vārti netika gūti, līdz ar to sekoja pēcspēles 11 metru sitienu sērija, kurā pārāki ar 7:6 bija mājinieki, maču uzvarot ar 2:1.

Mājiniekus 31.minūtē vadībā izvirzīja Tobiass Janike, kurš ar precīzu sitienu noslēdza ātru Zārbrikenes komandas uzbrukumu. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Saarbruecken" vārtsargs Daniels Bacs atvairīja Rouena Heningsa 11 metru soda sitienu, tomēr viesi neizšķirtu izrāva pēdējā minūtē, kad pēc stūra sitiena precīzs ar galvu bija Matiass Jorgensens.

Cīņa turpinājās ar 30 minūšu papildlaiku, kurā vārti netika gūti, tāpēc uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešamas "pendeles". Tajās ar 7:6 uzvarēja mājinieki - pēdējā sērijā precīzs bija Mario Millers, bet Bacs atvairīja Jorgensena "vienpadsmitnieku".

Zīmīgi, ka arī otrajā kārtā "Saarbruecken" apturēja bundeslīgas komandu, liedzot "Koln" futbolistiem iekļūt astotdaļfinālā.

Vācijas kausa izcīņa tiek rīkota kopš 1935.gada, taču ne reizi pusfinālā nav spēlējusi ceturtās līgas komanda. "Saarbruecken" 1985.gadā spēlēja pusfinālā, taču toreiz komanda Vācijas futbola hierarhijā bija pēc spēka otrajā divīzijā.

Kādreizējā bundeslīgas komanda "Saarbruecken" šobrīd spēlē Dienvidrietumu reģionālajā līgā, kas ir viena no piecām ceturtās divīzijas līgām. "Saarbruecken" turnīra tabulā ieņem pirmo vietu un cīnās par nokļūšanu trešajā bundeslīgā.

Otrdien notika vēl viens ceturtdaļfināls, kurā Minhenes "Bayern" divu Vācijas bundeslīgas komandu duelī viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja Gelzenkirhenes "Schalke 04". Vienīgie vārti tika gūti 40.minūtē, kad pēc stūra sitiena Džošua Kimmihs saņēma bumbu uz soda laukuma robežas un trieca to tīklā.

Trešdien ceturtdaļfinālos būs Leverkūzenes "Bayer" - Berlīnes "Union" un Frankfurtes "Eintracht" - Brēmenes "Werder" dueļi.

Ar 19 trofejām Minhenes "Bayern" ir Vācijas kausa titulētākā komanda. Iepriekšējā sezonā "Bayern" finālā ar 3:0 uzveica "Leipzig".