foto: AP/Scanpix
Kamaniņu braucējs Aparjords Vinterbergas posmā izcīna sudraba medaļu
Kristers Aparjods
Citi sporta veidi
2020. gada 22. februāris, 17:27

Kamaniņu braucējs Aparjords Vinterbergas posmā izcīna sudraba medaļu

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempions kamaniņu sportā Kristers Aparjords sestdien Vācijā Pasaules kausa (PK) pirmspēdējā posmā izcīnīja sudraba godalgu, kas viņam šosezon bija pirmā medaļa augstākās raudzes sacensībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vinterbergas posmā uzvaru svinēja mājinieks Johaness Ludvigs, kurš pirmajā braucienā bija nepārspēts, bet otrajā palika piektais, taču ar to bija gana, lai summā par 0,179 sekundēm apsteigtu Aparjodu. 0,222 sekundes savam tautietim zaudēja Sebastians Blejs, kurš ieguva bronzu.

Aparjods pirmajā braucienā uzrādīja astoto ātrāko laiku, bet otrajā bija nepārspēts. Tikmēr viņa tautietis Inārs Kivlenieks pirmajā braucienā bija devītais, bet otrajā noslīdēja pozīciju zemāk, summā ierindojoties astotajā vietā. Viņš uzvarētājam zaudēja 0,731 sekundi.

Aiz goda pjedestāla ierindojās itālis Dominiks Fišnallers, vācietis Kriss Renē Eislers un Kevins Fišnallers.

Starp kamaniņu braucējiem šajā posmā nebija redzams Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Romāns Repilovs, kurš tāpat kā vairums sportistu, boikotēja šīs sacensības. 

Sportistu neapmierinātībai ar trases stāvokli bija pamats, jo sestdien otrajos braucienos tikai retais sportists spēja uzlabot savu rezultātu. Aparjodam padevās veiksmīgs otrais brauciens, bet neilgi pēc tam nokrišņi pieņēmās spēkā, kā rezultātā uz ledus veidojās sarma, kas stādināja kamanas. Vairums sportistu no trases vidusdaļas līdz pat finišam zaudēja vairāk nekā divas sekundes simtdaļas. 

Dienu pirms sacensībām trasē strādāja ne tikai apkalpojošais personāls, bet arī visu izlašu treneri, kuri kopīgiem spēkiem centās uzlabot ledus stāvokli.

Kungu sacensībās piedalīsies 29 sportisti.

Jau ziņots, ka slikti sagatavotās Vinterbergas trases dēļ vairāki vadošie kamaniņu braucēji boikotēs šo posmu, turklāt, nestartēja visi austrieši un tikpat kā nepiedalīsies neviens amerikānis. Lai samazinātu ātrumu, vīri startēs no sieviešu starta, bet sievietes - no divnieku ekipāžu starta.

Iepriekš šosezon sevi vairākas reizes apliecinājis Aparjods, kurš Altenbergā izcīnīja ceturto vietu, bet sezonas ievadā Insbrukā viņš bija ātrākais otrajā braucienā, taču kritiens pirmajā liedza cīnīties par goda pjedestālu. Pasaules čempionātā viņš bija piektais un guva sudrabu U-23 konkurencē.

Tiesa, vienīgo medaļu individuālajās sacensībās šosezon izcīnījis Kivlenieks, kuram bija bronza posmā Oberhofā.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 695 punktiem ir Krievijas sportists Repilovs, par punktu mazāk ieguvis D.Fišnallers no Itālijas, bet pirmo trijnieku ar 641 punktu noslēdz vēl viens krievs Semjons Pavļičenko. Aparjods ar 426 punktiem pakāpies uz septīto pozīciju, Kivlenieks ar 375 punktiem ir 12.vietā, bet Riks Kristens Rozītis ar 221 punktu ierindojas 19.pozīcijā. Artūrs Dārznieks sešos posmos iekrājis 194 punktus, kas dod dalītu 20.vietu kopvērtējumā.

Tikmēr Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien Pasaules kausa pirmspēdējā posmā Vācijā izcīnīja pirmo uzvaru karjerā. Viņas tautiete Kendija Aparjode ierindojās septītajā vietā, bet pozīciju zemāk bija Ulla Zirne.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Svētdien startēs divvietīgās ekipāžas un komandu stafete. Nāciju kausa sacensībās, kas norisinājās piektdien, nestartēja neviens Latvijas sportists, jo visi jau bija nodrošinājuši vietu pamatsacensībās. 

Latvijas komanda astotajā etapā Vinterbergā un arī noslēdzošajā devītajā posmā Kēnigszē startēs nepilnā sastāvā. Vīru konkurencē uz starta izies Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, bet starp divvietīgajām ekipāžām brāļi Šici un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Dāmu sacensībās startēs visas Latvijas spēcīgākas kamaniņu braucējas - Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne.

Divu vīru un vienas divnieku ekipāžas nestartēšana pēdējos posmos gan nav saistīta ar Vinterbergas trases kvalitāti. Kā noskaidroja aģentūra LETA, jau sezonas sākumā bija izlemts, ka uz pēdējiem diviem posmiem dosies tikai labākie sportisti, kuri vēl kopvērtējumā var pacīnīties par augstām vietām. Sākotnēji bija domāts, ka katrās sacensībās būs pa vienai kamanai, tāpēc šajos posmos startējošais sastāvs jau tāpat ir paplašināts. 

Sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts nākamajā nedēļas nogalē Kēnigszē.