foto: Dmitry Feoktistov/TASS
Aparjods Sočos izcīna 5. vietu pasaules čempionātā un sudrabu U-23 konkurencē
Kristers Aparjods
Citi sporta veidi
2020. gada 16. februāris, 15:54

Aparjods Sočos izcīna 5. vietu pasaules čempionātā un sudrabu U-23 konkurencē

Jauns.lv / LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Soču olimpiskajā trasē izcīnīja piekto vietu šī gada pasaules čempionātā, bet U-23 ieskaitē viņš bija otrais.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikmēr Inārs Kivlenieks bija 13.vietā, Riks Kristens Rozītis bija 15., bet Artūrs Dārznieks ieņēma 18.pozīciju.

Pirmajā braucienā nepārspēts bija olimpiskais čempions Dāvids Glairšers no Austrijas, kurš Soču trasi veica 51,466 sekundēs. Tālāk 0,047 sekundes aiz viņa bija krievs Romāns Repilovs, bet 0,073 sekundes atpalika vācietis Johanness Ludvigs.

foto: AP/Scanpix
Dāvids Glairšers

Aparjods atpalika 0,302 sekundes un bija 11.vietā, Kivlenieks zaudēja 0,372 sekundes un ieņēma 14.pozīciju, Rozītis ar 0,622 sekunžu deficītu bija 19., bet divas vietas zemāk ar 0,742 sekunžu atpalicību bija Dārznieks. 

No 34 startējušajiem sportistiem otrajam braucienam kvalificējās 25 kamaniņu braucēji.

Otrajā braucienā uzvaras laurus plūca austrietis Jonass Millers, kurš finiša līniju šķērsoja pēc 51,567 sekundēm, 0,019 sekundes lēnāks bija Repilovs, bet Aparjods atpalika 0,047 sekundes, kas deva trešo vietu.

Kivlenieks ar tieši četru desmitdaļu deficītu uzrādīja 16. rezultātu, Rozītis ar 0,362 atpalicību bija 15., bet Dārznieks zaudēja 0,546 sekundes un uzrādīja 18. rezultātu.

Glairšers otrajā braucienā krita un nenosargāja zelta medaļu.

Divu braucienu summā uzvarēja Repilovs, kurš par 0,032 sekundēm apsteidza Milleru, austrietim izcīnot zeltu U-23 konkurencē. Trešais bija vēl viens Austrijas pārstāvis Volfgangs Kindls, kurš atpalika 0,202 sekundes.

foto: REUTERS/SCANPIX
Romāns Repilovs

Aparjods zaudēja 0,283 sekundes, bet goda pjedestāls bija 0,81 sekundes attālumā.

Kivlenieks zaudēja 0,706 sekundes un bija 13.pozīcijā, Rozītis ar 0,918 sekunžu deficītu bija divas vietas zemāk, bet Dārznieks atpalika 1,222 sekundes un bija 18.pozīcijā.

Šosezon Pasaules kausa posmos uz pjedestāla stājies vienīgi Kivlenieks, kuram lietainajos apstākļos Oberhofas posmā izdevās izcīnīt bronzas medaļu. Iepriekš sportists bronzu izcīnīja 2012.gadā Siguldā.

foto: REUTERS/SCANPIX
Inārs Kivlenieks

Aparjods Oberhofā izcīnīja ceturto pozīciju, bet Lillehammerē viņš tika kronēts par Eiropas čempionu U-23 vecuma grupā. Tāpat šī gada Latvijas čempions kamaniņu sportā Altenbergas posmā izcīnīja ceturto vietu, bet vēl iepriekš Leikplesidā ierindojās pozīciju zemāk.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rozīša labākais sniegums šosezon bija Siguldā, kur viņam izdevās izcīnīt 14.vietu, kamēr Dārznieks savā dzimtenē bija astotajā pozīcijā, bet Oberhofā izcīnīja desmito vietu.

Pērn Pasaules čempionātā Vinterbergā Kivlenieks izcīnīja 11.vietu, pozīciju zemāk bija Aparjods, Rozītis ierindojās 16.vietā, bet Dārznieks finišēja ar 21.ātrāko laiku.

Pasaules kausa sacensībās šosezon vēl atlikuši divi posmi, bet līdz šim kopvērtējumā visaugstāk atrodams Aparjods, kurš ieņem 12.vietu. Uzreiz aiz viņa ir Kivlenieks, Rozītim 17.pozīcija, bet Dārznieks dala 19.vietu.

Tikmēr komandu stafetes braucieni paredzēti plkst.16.50.

Pērn pasaules čempionātā komandu stafetē Latvija tika tika diskvalificēta.

Jau ziņots, ka sestdien dāmu konkurencē bez Aparjodes ceturtās vietas Latvijas līdzjutēji varēja līksmot par Zirnes devīto pozīciju un Cauces braucienu, kas bija 14.ātrākais. Iepriekš divnieku sacensībās brāļi Šici noslēdza labāko desmitnieku, bet Putins/Marcinkēvičs sasniedza 16.ātrāko laiku.

Pasaules čempionāts iesākās ar sprinta disciplīnu, kurā dāmu konkurencē Elīza Cauce izcīnīja bronzu, Kendija Aparjode ierindojās sestajā pozīcijā, bet Zirne palika 11. Vīru konkurencē Aparjods bija septītais ātrākais, kamēr Rozītim pēdējā, 15.vieta. Divnieku konkurencē brāļi Šici bija septītie, savukārt Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ierindojās attiecīgi 13. un 14.pozīcijā.

Pēc pasaules čempionāta sportisti sezonu turpinās februāra otrajā pusē ar Pasaules kausa astoto posmu, kas norisināsies Altenbergā, Vācijā. Savukārt noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.