foto: LETA
Ābolam uzvaras vārti pagarinājumā un pirmās zvaigznes gods AHL mačā
Rodrigo Ābols
Hokejs
2020. gada 16. februāris, 09:44

Ābolam uzvaras vārti pagarinājumā un pirmās zvaigznes gods AHL mačā

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols sestdien Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē izcēlās ar uzvaras vārtiem pagarinājumā un rezultatīvu piespēli, kaldinādams Springfīldas "Thunderbirds" uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Thunderbirds" viesos ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) papildlaikā pārspēja AHL čempioni Šarlotas "Checkers".

Vispirms Ābols spēles otrā perioda otrajā minūtē ar rezultatīvu piespēli palīdzēja mazākumā panākt 2:1, bet mača pagarinājuma trešajā minūtē viņš pats atzīmējās vairākumā, nodrošinādams Springfīldas komandai uzvaru. Latviešu uzbrucējs šajā mačā trīs reizes meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Par savu sniegumu Latvijas hokejists nopelnīja spēles pirmās zvaigznes godu.

Viņš šajā sezonā 27 AHL spēlēs guvis piecus vārtus, veicis 11 rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +5. Lauvas tiesu jeb 11 punktus viņš guvis pēdējās desmit spēlēs.

Tikmēr uzbrucējs Rūdolfs Balcers un aizsargs Kristiāns Rubīns sestdien rezultatīvā spēlē nepiedalījās nevienā no 13 gūtajiem vārtiem. Rubīna pārstāvētā Toronto "Marlies" mājās ar 7:6 (1:4, 2:1, 3:1, 1:0) papildlaikā uzveica Belevilas "Senators".

Rubīns ar rezultatīvām darbībām neizcēlās un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2, bet Balcers vienu reizi meta pa vārtiem un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderību.

Balcers šosezon 29 spēlēs guvis 13 vārtus, veicis 17 rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +16, bet Rubīns 38 dueļos guvis divus vārtus, desmitreiz rezultatīvi asistējis un ticis pie pozitīvas lietderības +6.

"Thunderbirds" ar 56 punktiem 52 spēlēs ieņem sesto vietu Atlantijas divīzijā, bet "Senators" ar 69 punktiem 52 cīņās ir līdere Ziemeļu divīzijā,  kur "Marlies" ar 57 punktiem 50 mačos atrodama ceturtajā vietā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās