foto: EPA/Scanpix
Rastorgujevs netrāpa pat pusi šāvienu un pasaules čempionātu iesāk ar 70. vietu
Andrejam Rastorgujevam neizdevās kvalificēties pat iedzīšanai.
Citi sporta veidi
2020. gada 15. februāris, 17:48

Rastorgujevs netrāpa pat pusi šāvienu un pasaules čempionātu iesāk ar 70. vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Itālijā desmit kilometru sprintā netrāpīja sešiem mērķiem un ieņēma 70.vietu pasaules čempionātā, Roberts Slotiņš finišēja 14 vietas zemāk, bet Aleksandrs Patrijuks ieņēma 89.vietu.

Rastorgujevs trasē devās ar 39.numuru, taču pa trim reizēm bija spiests mērot soda apļus abās šaušanās un no uzvarētāja krieva Aleksandra Loginova atpalika divas minūtes un 57,7 sekundes. Loginovs šāva perfekti un finišēja pēc 22 minūtēm un 48,1 sekundes.

Otro vietu ieņēma francūzis Kentēns Fijons-Majē, kurš reizi kļūdījās šaušanā guļus un no uzvarētāja atpalika par 6,5 sekundēm. Trešais bija viņa tautietis Martēns Furkads, kurš, šaujot precīzi, no Loginova atpalika par 19,5 sekundēm.

Aiz viņiem finišēja brāļi no Norvēģijas Tarjejs un galvenais favorīts Juhanness Tīngnēss Bē.

Slotiņš ar divām kļūdām šaušanā no uzvarētāja atpalika par trijām minūtēm un 41,0 sekundēm, ieņemot 84.vietu, bet Patrijuks ar pieciem "pūdeļiem" ierindojās 89.vietā trīs minūtes un 54,6 sekundes aiz uzvarētāja.

Neviens no latviešiem nekvalificējās iedzīšanas sacensībām.

Pasaules čempionātā biatlonisti cīnās par punktiem arī Pasaules kausa ieskaitē. Kopvērtējumā līderis ar 649 punktiem ir francūzis Martēns Furkads, otrais ar 586 punktiem ir viņa tautietis Kentēns Fijons-Majē, bet trešo vietu ar 522 punktiem ieņem divos posmos nestartējušais Juhanness Tīngnēss Bē, kurš 18 punktiem apsteidz brāli Tarjeju un vēl par diviem punktiem - francūzi Simonu Destjē. Rastorgujevs iekrājis 177 punktus un ir 25.vietā.

Sprintā vadībā ar 268 punktiem ir Furkads, otro vietu ar 251 punktu ieņem krievs Aleksandrs Loginovs, bet bet trešo vietu ar 234 punktiem ieņem Fijons-Majē. Rastorgujevs ar 78 punktiem atrodams 24.pozīcijā. 

Jau ziņots, ka piektdien Baiba Bendika izcīnīja 12.vietu 7,5 kilometru sprintā, planētas meistarsacīkstēs sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu.

Pasaules čempionāta pirmajā disciplīnā 4x6 kilometru jauktajā stafetē Latvija ceturtdien trešajā posmā tika noķerta par apli un finišēja 21.vietā 27 komandu vidū.

Svētdien notiks sacensības iedzīšanā, bet nākamnedēļ medaļu komplekti tiks dalīti individuālajās distancēs, jauktajā pāru stafetē, stafetēs un sacensībās ar kopēju startu.

Šogad Latvijas biatlona izlasi pasaules čempionātā pārstāvēs Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Baiba Bendika, Julija Matvijenko, Ieva Pūce un Sanita Buliņa.

Līdzi devušies treneri Māris Čakars, Ilmārs Bricis un Pērs Ūlavs Treteruds, fizioterapeits Arnis Noveičuks un servisa personāls - Reinis Korsunovs un Oļegs Pidhačnijs.

Pēc pasaules čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.