foto: AFP/Scanpix
Latvija jauktajā stafetē pasaules čempionātā biatlonā netiek līdz finišam
Aleksandrs Patrijuks stafetes trešajā posmā tika apdzīts par apli.
Citi sporta veidi
2020. gada 13. februāris, 17:17

Latvija jauktajā stafetē pasaules čempionātā biatlonā netiek līdz finišam

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlase ceturtdien Itālijā pasaules čempionātā biatlonā ierindojās 21.vietā 4x6 kilometru jauktajā stafetē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Stafete Latvijas valstsvienībai sākās teicami - Bendika sašāva visus piecus mērķus un šautuvi atstāja augstajā sestajā vietā 4,9 sekundes aiz līderes austrietes Lizas Terēzas Hauzeres. Šautuvē guļus Latvijas sieviešu izlases līdere patērēja divas rezerves patronas un itālietei Lizai Vitoci zaudēja 17,3 sekundes, būdama devītā, bet posmu pabeidza astotajā vietā 25,7 minūtes aiz līderes norvēģietes Martes Ulsbū-Reiselannas.

Otrajā posmā Julija Matvijenko slēpoja lēnāk, pirmajā šautuvē kļūdījās divreiz, otrajā iztērēja trīs rezerves patronas un posma finišu sasniedza 19.vietā trīs minūtes un 41,9 sekundes aiz līderes norvēģietes Tirilas Ekhofas.

Trešajā posmā Aleksandrs Patrijuks pirmajā šautuvē izmantoja divas rezerves patronas, bet šaušanā stāvus nopelnīja soda apli un tika apdzīts par apli, Edgaram Misem ceturtajā posmā nedodoties un Latvijai finišējot 21.vietā 27 komandu vidū.

Cīņā par medaļām Norvēģija ar Tarjeja Bē divām kļūdām šaušanā stāvus uz brīdi zaudēja līderu godu, taču pēdējā posmā Juhanness Tīngnēss Bē Norvēģijai noorganizēja zeltu šī čempionāta pirmajā disciplīnā.

Norvēģi ar septiņām kļūdām ugunslīnijā finišēja pēc stundas divām minūtēm un 27,7 sekundēm, par 15,6 sekundēm apsteidzot Itāliju, kas šaušanā kļūdījās par reizi mazāk nekā norvēģi. Bronzu nedaudz pārsteidzoši izcīnīja visprecīzāk šāvušie čehi, kuri 40 šāvienos kļūdījās vien divreiz un no uzvarētājiem atpalika par 30,8 sekundēm.

Pagājušajā sezonā pasaules čempionātā Zviedrijas trasē Estešundā Latvijas jauktās stafetes komanda ierindojās 23.vietā.

Šosezon Latvijas četrinieks finišēja 24.vietā 25 komandu konkurencē pirmajā Pasaules kausa posmā Zviedrijas trasē Estešundā, kā arī ieņēma to pašu 24.vietu 26 komandu konkurencē iepriekšējā posmā Slovēnijas trasē Pokļukā.

Piektdien pasaules čempionātā norisināsies 7,5 kilometru sprints dāmām, bet sestdien būs desmit kilometru sprints kungiem, kamēr svētdien notiks sacensības iedzīšanā. Nākamnedēļ medaļu komplekti tiks dalīti individuālajās distancēs, jauktajā pāru stafetē, stafetēs un sacensībās ar kopēju startu.

Šogad Latvijas biatlona izlasi pasaules čempionātā pārstāvēs Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Baiba Bendika, Julija Matvijenko, Ieva Pūce un Sanita Buliņa.

Līdzi dosies treneri Māris Čakars, Ilmārs Bricis un Pērs Ūlavs Treteruds, fizioterapeits Arnis Noveičuks un servisa personāls - Reinis Korsunovs un Oļegs Pidhačnijs.

Pēc pasaules čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās