foto: REUTERS/SCANPIX
Klinsmans negaidīti atkāpjas no Berlīnes "Hertha" kluba galvenā trenera amata
Vācijas futbola leģenda Jirgens Klinsmans.
Futbols
2020. gada 11. februāris, 15:23

Klinsmans negaidīti atkāpjas no Berlīnes "Hertha" kluba galvenā trenera amata

Jauns.lv / LETA

Jirgens Klinsmans otrdien negaidīti klubam atkāpās no Berlīnes "Hertha" galvenā trenera amata, apstiprināja klubs.

Par savu atkāpšanos no amata Klinsmans paziņoja savā "Facebook" kontā, lēmumu pamatojot ar uzticības viņam trūkumu klubā.

Klubs vēlāk apstiprināja 55 gadus vecā bijušā Vācijas izlases uzbrucēja lēmumu un paziņoja, ka pagaidām galvenā trenera pienākumus uzņemsies Klinsmana asistents Aleksandrs Nūri.

"Esam pārsteigti par šā rīta notikumu attīstību," kluba paziņojumā apliecināja "Hertha" sporta direktors Mihaels Prīcs. "Pēc uzticēšanās pilnas sadarbības personāla jautājumos klubam intensīvā ziemas transfēru periodā nebija ne vismazāko mājienu par šādu notikumu gaitu."

Klinsmans uzsāka trenera pienākumu pildīšanu tikai 27.novembrī, pirms nepilniem diviem ar pusi mēnešiem, līdz sezonas beigām pārņemot vadības grožus no atlūgumu sliktā starta dēļ iesniegušā Antes Čoviča.

Pēc sākotnēji sekmīga starta bijušā Vācijas un ASV valstsvienības galvenā trenera vadībā klubs atkal tuvojās turnīra tabulas lejasdaļai un pēc diviem pēdējiem zaudējumiem noslīdēja līdz 14.ailītei līgā, kā arī tika izsists no Vācijas kausa izcīņas. Sestdien "Hertha" vienībai jātiekas ar vienu no pastarīšiem Paderbornas klubu.

Atsaucoties uz pilnīga atbalsta trūkumu, Klinsmans savā vēstījumā "Facebook" pauda, ka tas traucē "izmantot manu trenera potenciālu". Plānos ir atgriešanās pie sākotnējās ilgtermiņa lomas un būt par kluba uzraudzības padomes locekli.

Darbs "Hertha" vadītāja amatā bija tikai otrais mēģinājums Vācijas bundeslīgā pēc 2008./2009.gada sezonas mēģinājuma Minhenes "Bayern" vienībā.

Ziemas transfēru pauzē klubs ievērojami patērējās futbolistu tirgū, pateicoties investora Larsa Vindhorsta dāsnumam. Apmēram 80 miljoni eiro tika ieguldīti četros spēlētājos - Santjago Askasivarā, Kšištofā Pjontekā, Mateusā Kunjā un Likā Tizārā, kurš gan vēl sešus mēnešus tiek izīrēts Lionas "Olympique".

Ar Klinsmanu trenera postenī un Vindhorsta ieguldījumiem "Hertha" loloja ilgtermiņa mērķus, tai skaitā dalību Eiropas kausos.

"Mēs bijām nokļuvuši uz pareizā ceļa ļoti īsā laikā," treneris raksta savā "Facebook" kontā. "Pateicoties daudzu cilvēku atbalstam, šobrīd esam sešu punktu attālumā no izkrišanas uz otro bundeslīgu. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka "Hertha" sasniegs mērķi un paliks Vācijas spēcīgākajā līgā."

Savukārt Vindhorsts par Klinsmana lēmumu no viņa paša uzzināja jau pirmdienas vakarā un neslēpa sarūgtinājumu Vācijas tabloīdam "Bild".