foto: Postimees Grupp/Scanpix Baltics
Šķēles sekmīgais sniegums neglābj "Kalev"/"Cramo" no zaudējuma Vienotās līgas spēlē
Aigars Šķēle kļuvis par vienu no Tallinas "Kalev"/"Cramo" līderiem.
Basketbols
2020. gada 10. februāris, 17:12

Šķēles sekmīgais sniegums neglābj "Kalev"/"Cramo" no zaudējuma Vienotās līgas spēlē

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Aigars Šķēle pirmdien guva 14 punktus Vienotās līgas spēlē, taču Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītā Tallinas "Kalev"/"Cramo" komanda Krasnojarskā zaudēja.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Kalev"/"Cramo" viesos ar 73:86 (26:22, 11:18, 18:30, 18:16) piekāpās Krasnojarskas "Jeņisej".

Šķēle spēlēja 31 minūti un desmit sekundes, kuru laikā realizēja četrus no deviņiem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem.

Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, četras piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un efektivitātes koeficients 18.

Tallinas komandā Šķēle bija rezultatīvākais, bet mājiniekiem 17 punktus guva Garlons Grīns, izcīnot arī sešas atlēkušās bumbas zem groziem.

"Kalev"/"Cramo" ar septiņiem panākumiem 16 cīņās tagad dala piekto līdz septīto vietu ar saviem šodienas pretiniekiem un Permas "Parma", ko pārstāv Mareks Mejeris.

Citā mačā Maskavas CSKA viesos ar 95:72 (19:22, 24:8, 29:23, 23:19) pārspēja Nursultanas "Astana".

Jānis Strēlnieks 20 minūtēs un 36 sekundēs guva trīs punktus, realizējot vienu no trim tālmetieniem, bet garām raidot visus trīs divpunktu metienus.

Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas kļūdas un trīs piezīmes, kā arī efektivitātes koeficients divi.

Uzvarētāju rindās 27 punktus sameta Maiks Džeimss, kuram arī piecas rezultatīvas piespēles, bet mājiniekiem 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Dušanam Rističam.

CSKA ar bilanci 13-4 ieņem otro vietu līgā, kamēr "Astana" ar sešām uzvarām 15 spēlēs ieņem 9.vietu.

Vēl vienā cīņā Maskavas apgabala "Himki" mājās ar rezultātu 98:94 (29:31, 26:20, 22:26, 21:17) pārspēja "Ņižņij Novgorod".

Dairis Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo divpunktu metienu un vienu no trijiem tālmetieniem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, vienu reizi pārkāpa noteikumus un iekrāja efektivitātes koeficientu pieci.

Jānis Timma pirmdien nespēlēja.

"Himki" komandā ar 25 punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksejs Šveds, bet tikpat punktus guva un deviņas atlēkušās bumbas izcīnīja Devins Bukers.

Uzvarētāju rindās 27 punktus guva Devins Bukers, kurš izprovocēja arī astoņus pārkāpumus pretiniekiem. Viesiem 24 punkti un pa sešām rezultatīvām piespēlēm un pārtvertām bumbām Brendonam Braunam.

"Himki" ar 16 uzvarām 17 spēlēs atrodas turnīra tabulas līderpozīcijā, bet Ņižņijnovgorodas vienība ar bilanci 6-10 ir desmitā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.