Babkina: "Latvijas sieviešu basketbola izlasē atgriezies zvaigžņu sastāvs"
Babkina: "Vienmēr ir patīkami atgriezties mājās, turklāt beidzot izlasē ir vecais sastāvs. Mums ir zvaigžņu sastāvs, jo katrā pozīcijā pieejama laba spēlētāja. Tagad tikai jāspēlē."
Basketbols
2015. gada 18. novembris, 10:27

Babkina: "Latvijas sieviešu basketbola izlasē atgriezies zvaigžņu sastāvs"

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlasei pirms gaidāmās 2017.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles ar Lietuvu ir zvaigžņu sastāvs, uzskata valstsvienības spēlētāja Elīna Babkina.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmais duelis ar Lietuvu notiks 21.novembrī Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā. Šī Latvijas izlasei būs pirmā spēle galvenā trenera Mārtiņa Zībarta vadībā.

"Vienmēr ir patīkami atgriezties mājās, turklāt beidzot izlasē ir vecais sastāvs. Mums ir zvaigžņu sastāvs, jo katrā pozīcijā pieejama laba spēlētāja. Tagad tikai jāspēlē," otrdien pēc pirmā treniņa stāstīja Babkina.

Kā zināms, jau vasarā pirms Eiropas čempionāta valstsvienībā atgriezās pieredzējušās Anete Jēkabsone-Žogota un Gunta Baško-Melnbārde, bet tagad komandai pievienojušās arī Babkina un Zane Teilāne, kuru iepriekš sastāvā nebija.

Babkina ir vienīgā no izlases spēlētājām, kura pašlaik ir bez kluba. Kā stāstīja spēlētāja, viņa ir sportiskajā formā, vienīgi nepieciešams iegūt spēļu ritmu.

"Būs grūti, jo ir tikai dažas dienas, lai sagatavotos. Man kā saspēles vadītājai tas ir īpaši smagi, tomēr spēlētājas ir gudras," norādīja Babkina, atzīstot, ka viņa kvalifikācijas ciklu labāk aizvadītu vasarā, nevis klubu sezonas laikā, kā būs tagad. "Man labāk patiktu spēlēt vasarā, tad komandas rāda labāku sniegumu."

Babkina stāstīja, ka pašlaik cenšas atrast labāko klubu un, vēlākais, pēc Ziemassvētkiem to atradīs.

"Cenšos atrast labāko risinājumu. Pēc Ziemassvētkiem noteikti kaut kur braukšu spēlēt, bet pati ceru, ka ātrāk. Esmu nepacietīga un nevaru sagaidīt," stāstīja Babkina, skaidrojot, ka tieši ap gadu miju vienības visaktīvāk maina spēlētājas. "Zinu, ka klubu atradīšu, un nevaru sagaidīt, kad būšu laukumā."

Babkina pašlaik trenējas Stambulā, tomēr norādīja, ka netiek izskatīta iespēja par viņas pievienošanos drauga Georga Dikeulaka trenētajai Turcijas vienībai Stambulas "Fenerbahce".

Arī lielāko daļu pagājušās sezonas Babkina aizvadīja bez kluba, tomēr februāra otrajā pusē pievienojās spēcīgajai Spānijas komandai Žironas "Spar Citylift", kurai vēlāk palīdzēja triumfēt čempionātā.

"Pagājušajā sezonā komandai bija pilnas tribīnes, kas deva neaprakstāmas sajūtas, turklāt klubs pirmoreiz guva tik lielu panākumu," atcerējās basketboliste.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pēc sestdienas spēles Latvija nākamā gada februārī aizvadīs izbraukuma cīņas Slovēnijā un Lietuvā, bet novembrī kvalifikācijas turnīru pabeigs ar spēli savā laukumā pret Slovēniju. Finālturnīram, kas 2017.gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas.


LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA