foto: AP/Scanpix
Ļoti veiksmīga spēle Elvim Merzļikinam: viņš izcīna savu pirmo "sauso" uzvaru NHL karjerā
Vārtsargs Elvis Merzļikins (#90).
Hokejs
2020. gada 12. janvāris, 08:43

Ļoti veiksmīga spēle Elvim Merzļikinam: viņš izcīna savu pirmo "sauso" uzvaru NHL karjerā

LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien izcīnīja savu pirmo "sauso" uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā, kaldinādams Kolumbusas "Blue Jackets" uzvaru.

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien izcīnīja savu pirmo "sauso" uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā, kaldinādams Kolumbusas "Blue Jackets" uzvaru.

"Blue Jackets" viesos ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Vegasas "Golden Knights", pie punktiem tiekot 15 no pēdējām 17 spēlēm.

Merzļikins šajā mačā atvairīja visas 27 pretinieku mestās ripas un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Līdz pirmajai "sausajai" uzvarai NHL viņam bija jāgaida 17 spēles.

Viesi vārtus guva katrā no periodiem. Vispirms divarpus minūtes pirms pirmā perioda beigām Ēmils Bemstrems bez ripas apstādināšanas vairākumā trieca ripu Marka Andrē Flerī sargātajos vārtos.

Otrie vārti tik gūti nākamā perioda trešajā minūtē, kad Flerī aiz saviem vārtiem zaudēja ripu un viesi izkombinēja līdz metienam no zilās līnijas, kuru pa ceļam pielaboja Pjērs Liks Dibuā. Trešo reizi mājinieki tika pārspēti trešā perioda devītajā minūtē, kad Aleksandrs Venbergs pēc ieslidošanas pretinieku aizsardzības zonā saņēma rip un precīzi raidīja to mērķī.

Pretinieku vārtos Flerī atvairīja 19 no 22 "Blue Jackets" hokejistu ripām.

Šim mačam pieteikts arī bija Matīss Kivlenieks, kurš gan dueli noraudzījās no malas.

Merzļikins NHL laukumā devies 17 spēlēs, kurās izcīnījis piecas uzvaras, vidēji ielaidis 2,70 ripas un atvairījis 91,5% metienu. Pēdējās septiņās cīņās viņš ticis pie pieciem panākumiem, ielaidis caurmērā 1,88 ripas un atvairījis 94,3% metienu. Ņemot vērā laika periodu kopš 31.decembra, šajos statistikas rādītājos viņš līgā ieņem ceturto vietu.

No Latvijas vārtsargiem 33 "sausās" uzvaras NHL izcīnīja Artūrs Irbe, bet sešreiz nepārspēts palika Pēteris Skudra.

Turpretī zaudējumu sestdien cieta uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Otavas "Senators" mājās ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Monreālas "Canadiens".

Uzvaras vārtus 52 sekundes pirms pagarinājuma beigām guva Iļja Kovaļčuks, kuram tas bija pirmais precīzais metiens "Canadiens" rindās.

Balcers šajā mačā uz ledus pavadīja deviņas minūtes un 54 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, pārtvēra vienu piespēli un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Viņš šosezon laukumā devies piecās spēlēs, kurās atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli un neitrālu lietderību.

Jau ziņots, ka  Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons sestdien izcēlās ar gūtiem vārtiem, taču Bufalo "Sabres" savā laukumā bija spiesta ar 3:6 (1:1, 1:1, 1:4) atzīt Vankūveras "Canucks" pārākumu.

Girgensons laukumā pavadīja 14 minūtes un 50 sekundes, no kurām minūti un 33 sekundes viņš spēlēja mazākumā. Hokejists guva savas komandas pēdējos vārtus savā vienīgajā metienā pa vārtiem. Tāpat uzbrucējs pielietoja trīs spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -1.

Šosezon Girgensons 45 spēlēs iekrājis septiņus vārtus un četras rezultatīvas piespēles.

Visas latviešu pārstāvētās komandas cīnās Austrumu konferencē. Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar 59 punktiem 44 spēlēs ir trešā, "Blue Jackets" ar 52 punktiem 46 dueļos ir devītā, "Sabres" ar 45 punktiem 45 mačos atrodama 12.vietā, bet "Senators" ar 39 punktiem 45 cīņās ir priekšpēdējā starp 16 komandām.