foto: LETA
"Dinamo" vārtsarga Jāņa Vora "pasaka" tomēr pārtrūkst
Spēles moments.
Hokejs
2020. gada 6. janvāris, 22:35

"Dinamo" vārtsarga Jāņa Vora "pasaka" tomēr pārtrūkst

Jauns.lv / LETA

Rīgas "Dinamo" vārtsarga Jāņa Vora "pasaka" pārtrūka viņa trešajā pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, Rīgas "Dinamo" pirmdien regulārā čempionāta mačā savā laukumā piedzīvojot sagrāvi pret latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Dinamo" zaudēja "Jokerit" ar 0:7 (0:4, 0:3, 0:0).

Septītajā minūtē pēc tam, kad Alekss Grānts bija apslidojis Robertu Lipsbergu, priekšā acīgākais bija Peters Regins - 0:1. KHL iepriekšējās nedēļas labākā jaunā spēlētāja Vora "sausā" sērija bija ilgusi 89 minūtes un 33 sekundes.

Jau pēc 42 sekundēm Vorim ripu no vārtiem nācās ķeksēt vēlreiz, kad Kristaps Sotnieks paslidoja garām laukuma stūrī Niklasam Jensenam, kurš tika līdz vārtiem un vārtu guvumam, to vārtu priekšā nespējot kavēt arī Nerijus Ališausks un Emīls Ģēģeris - 0:2.

Divas minūtes un 50 sekundes pēc pirmo vārtu zaudējuma uzvarētājs spēlē faktiski bija noskaidrots, jo Voris bija spiests kapitulēt trešoreiz, kad viņu vienu pret Reginu pēc teicamas Sami Lepistē piespēles pustukšu vārtu priekšā bija atstājuši aizsargi Ališauskas un Oskars Bārtulis.

Septiņu minūšu un 47 sekunžu laikā krita arī ceturtie vārti - Daniela Bērziņa noraidījuma laikā vārtus vairākumā ar precīzu metienu tuvējā devītniekā no iemetiena punkta guva Jensens - 0:4.

Piektie vārti krita otrā perioda astotajā minūtē, kad pēc skaistas saspēles Jensens noformēja "hat-trick" 0:5. 32.minūtē tikai 15 sekundes "Jokerit" bija nepieciešamas, lai arī Regins noformētu "hat-trick" pēc acīgas Stīva Mozesa piespēles Bārtuļa noraidījuma laikā. 35.minūtē Bērziņa noraidījuma laikā rezultāts kļuva 0:7, kad, ripu neapstādinot, izcēlās Sami Lepistē. Tūlīt trīs somu komandas uzbrucēji izgāja pret vienu rīdzinieku aizsargu, un teicami ar Marko Antilas metienu galā tika Voris.

Nozīmīgākais trešā perioda notikums bija Vora nomainīšana ar Reini Liepiņu, Liepiņam debitējot līgā un savus vārtus 20 minūtes nosargājot neieņemtus.

Jau ziņots, ka "Dinamo" sestdien mājās ar 1:0 pārspēja Nursultanas "Baris" un izcīnīja jau otro uzvaru pēc kārtas, lielu nopelnu tajā uzņemoties Jānim Vorim, kurš šajā čempionātā "sausā" nostāvējis jau vairāk nekā 80 minūtes no vietas. Iepriekšējā spēlē Rīgas "Dinamo" viesos ar 2:0 uzvarēja Minskas "Dinamo".  

Voris kādu laiku būs Rīgas komandas pirmais vārtu vīrs, jo pieredzes bagātākais Aleksandrs Salāks un Andrejs Makarovs iedzīvojušies savainojumos. Tāpat kā iepriekšējā mačā savainojumu dēļ nespēlēja arī Kristaps Zīle, kuram sezona jau ir noslēgusies, Uvis Balinskis, Rihards Marenis un Vitālijs Pavlovs.

Savukārt "Jokerit" Rīgā svinēja piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs, bet kopumā pie punktiem tikusi jau 12 dueļos pēc kārtas. Helsinku komandas viena no panākumu atslēgām ir vārtsargs Kalniņš, kurš pirms došanās uz Rīgu palika "sausā" spēlē ar Sanktpēterburgas SKA.

Latviešu ripu ķērājs šajā sezonā pirms Rīgas spēles laukumā bija devies 32 spēlēs, kurās divreiz palicis nepārspēts, veicis trīs rezultatīvas piespēles, vidēji ielaidis 1,93 ripas un atvairījis 92,9% metienu.

"Dinamo" ar 31 punktu 45 spēlēs ir pirmspēdējā starp 12 Rietumu konferences komandām, bet pirmais astotnieks ir 17 punktu attālumā, līdz ar to tikšana Gagarina kausa izcīņā ir tikai teorētiska. "Jokerit" ar 60 punktiem 42 spēlēs ir ceturtā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Abas komandas KHL savā starpā līdz pirmdienai bija spēkojušās 21 reizi, septiņas uzvaras izcīnot rīdziniekiem. Šosezon "Dinamo" viesos zaudēja ar 2:7 un 3:5, bet vēl viena tikšanās būs Rīgā 3.februāri. 

Rīgas hokejisti trīs mājas spēļu sēriju noslēgs trešdien ar maču pret Artura Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ", bet pēc tam dosies izbraukumā uz Ufu un Sanktpēterburgu.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.