foto: ekrānuzņēmums no video
"Viņi ap*irsās kā tādi latvieši!" Jaunais krievu hokejists ļoti bravūrīgs pēc vēsturiskas uzvaras pār Kanādu
Filadelfijas "Flyers" draftētais un pašlaik WHL komandā Kalgari "Hitman" spēlējošais aizsargs Jegors Zamula.
Hokejs
2019. gada 29. decembris, 17:51

"Viņi ap*irsās kā tādi latvieši!" Jaunais krievu hokejists ļoti bravūrīgs pēc vēsturiskas uzvaras pār Kanādu

Jauns.lv

Vēsturisku zaudējumu Čehijā notiekošajā U-20 pasaules čempionātā hokejā vakar piedzīvoja Kanādas jaunie hokejisti, kas ar 0:6 kapitulēja Krievijai, ciešot visu laiku smagāko zaudējumu.

Arī pēc spēles netrūka dažādu ne pārāk sportistu un bravūrīgu rīcību no abu komandu puses. Vispirms, atskanot uzvarētāju komandas himnai, kanādiešu kapteinis NHL kluba Arizonas "Coyotes" uzbrucējs Barets Heitons nenoņēma ķiveri, izrādot necieņu pret pretinieku valsts simboliku. Krievijas jaunie hokejisti atbildi nepalika pārādā, vispirms kapteinis KHL kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" uzbrucējs Grigorijs Deņisenko mača tiesnešiem norādīja sāncenša nesolīdo rīcību, bet pēc tam, atsveicinoties, vairāki spēlētāji demonstratīvi nepaspieda roku Heitonam.

Tomēr kronis visam bija NHL kluba Filadelfijas "Flyers" draftētais un pašlaik WHL komandā Kalgari "Hitman" spēlējošā aizsarga Jegora Zamulas izteikumi savas federācijas preses dienestam un sarunā ar žurnālistu Alekseju Ševčenko. Viņš izcēla, ka pretinieki bija nobijušies un nespēlēja kā Kanādai pienāktos. Zamula izceļ, ka sāncenši pat esot nobijušies no viņa provokācijām un vienkārši slidojuši prom. Krievi esot Kanādas izlasi "apēduši" jau pirmajās minūtēs. Jaunais uzbrucējs uzskata, ka kanādiešu kapteinis, nenoņemot cepuri, neesot izturējies kā vīrietis, kā hokejā pieņemts, bet tas viņa atmaksāsies. "Tā vēl nebija bijis, ka Kanādu apspēlējam ar 6:0. Viņi šoreiz nobijās no mums un viss. Lai tagad naktī slikti guļ un domā par šo spēli, kur viņi nospēlēja kā kaut kādi latvieši, es nezinu, viņi vienkārši, rupji sakot, ap*irsās un viss."

Vēlāk sociālajos Zamula gan atvainojās Latvijai un visiem latviešiem, apgalvojot, ka viņš neesot gribējis nevienu aizvainot.

foto: ekrānuzņēmums no video
Filadelfijas "Flyers" draftētais un pašlaik WHL komandā Kalgari "Hitman" spēlējošais aizsargs Jegors Zamula.

Interesanti, ka pasaules čempionāta pirmajā mačā Krievijas hokejisti nemaz tik vareni neizskatījās un ar 3:4 piekāpās mājiniekiem čehiem. Zīmīgi, ka pēc divām kārtām visām piecām B grupas komandām (Krievijai, ASV, Čehijai, Vācijai un Kanādai)  ir pa trim punktiem (uzvara un zaudējums pamatlaikos), tāpēc cīņa par vietu izslēgšanas spēlēs rit pilnā sparā.