foto: Edijs Pālens/LETA
Artūrs Kulda pamet Rīgas "Dinamo" un pievienojas "Severstaļ"
Artūrs Kulda "Dinamo" rindās aizvadīja sešas spēles, kurās veica divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -6.
Hokejs
2019. gada 27. decembris, 15:41

Artūrs Kulda pamet Rīgas "Dinamo" un pievienojas "Severstaļ"

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šķīrusies no aizsarga Artūra Kuldas, kurš karjeru turpinās Čerepovecas "Severstaļ".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

31 gadu vecais Kulda sezonas pirmajā pusē bija bez kluba, bet decembrī pievienojās "Dinamo" komandai. 

Klubs ziņo, ka aizsargam Rīgā bijis pārbaudes laiks, taču Kulda savā paziņojumā sociālajā vietnē "Instagram" to noliedz. Viņš raksta, ka ar "Dinamo" nav bijis pārbaudes laika līguma un vienošanās pārtraukta pēc abpusējas vienošanās. 

Viņš "Dinamo" rindās aizvadīja sešas spēles, kurās veica divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -6, vidēji laukumā pavadot 21:28 minūtes

Kulda iepriekšējo sezonu viņš pavadīja Čerepovecas "Severstaļ" komandā, kuras sastāvā 59 spēlēs guva divus vārtus, veica piecas rezultatīvas piespēles un atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -8.

KHL viņš debitēja 2012./13.gada sezonā Novosibirskas "Sibirj" sastāvā, bet pēc tam pa divām sezonām pavadīja Ufas "Salavat Julajev" un Helsinku "Jokerit" vienībās. 2017./2018.gadā sezonā viņš spēlēja Pekinas "Kuņluņ  Red Star" kreklā, sezonas noslēgumā aizvadot trīs mačus Čehijā, Prāgas "Sparta" vienībā.

Kopumā KHL Kulda aizvadījis 375 spēles, kurās guvis 20 vārtus un veicis 53 rezultatīvas piespēles.

Kulda aizvadījis arī 15 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Vinipegas "Jets" (pirms tam Atlantas "Thrashers") vienību un izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Viņš kopā ar Čikāgas "Wolves" vienību 2008.gadā uzvarēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņā.

Latvijas izlases rindās aizsargs piedalījies sešos pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs.

"Dinamo" ar 27 punktiem 41 spēlē ieņem pēdējo vietu līgā. Pirmais astotnieks ir 19 punktu attālumā, līdz ar to iekļūšana Gagarina kausā ir tikai teorētiska.

Savukārt "Severstaļ" ar 35 punktiem 42 spēlēs ir desmitā, no vietas "play-off" zonā atpaliekot par 11 punktiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās