foto: imago images/Beautiful Sports/Scanpix
Robertam Bukartam trīs rezultatīvas piespēles; Rihardam Bukartam piespēle uzvaras vārtos pret Gudļevski
Rihards Bukarts palīdzējis izcīnīt svarīgu uzvaru Vācijas DEL čempionātā.
Hokejs
2019. gada 18. decembris, 22:21

Robertam Bukartam trīs rezultatīvas piespēles; Rihardam Bukartam piespēle uzvaras vārtos pret Gudļevski

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts trešdien ar trim rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Ostravas "Vītkovice Ridera" izcīnīt uzvaru Čehijas augstākās līgas spēlē.

"Vītkovice Ridera" mājās ar 5:3 (0:1, 2:1, 3:1) pārspēja "Olomouc" vienību.

Bukarts rezultatīvi piespēlēja komandas pirmo, trešo un piekto vārtu guvumā, kopumā laukumā pavadot 16 minūtes un 27 sekundes. Uzbrucējs arī izdarīja četrus metienus pa pretinieku vārtiem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Tikmēr Frenks Razgals uzvarētāju rindās laukumā pabija septiņas minūtes un 16 sekundes, taču ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

Ostravas komandā trīs vārtus jeb "hat-trick" iemeta Dominiks Lakatošs.

Citā spēlē Zlīnas "PSG Berani" viesos ar 2:3 (0:0, 2:0, 0:2, 0:0, 0:1) pēcspēles soda metienu sērijā piekāpās Karlovi Vari "Energie".

Ralfs Freibergs Zlīnas komandā laukumā nospēlēja 22 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā nopelnīja divas soda minūtes par sitienu pretiniekam ar nūju.

Citviet Tršinecas "Ocelārži" mājās ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) "bullīšos" uzvarēja Kladno "Ritīrži". Tršinecas komandas sastāvā šajā mačā nebija pieteikts aizsargs Guntis Galviņš. Tāpat savas komandas sastāvā nebija savainotais Oskars Cibuļskis, Hradeckrālovas "Mountfield" savā laukumā ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) "bullīšos" piekāpjoties Liberecas "Bīlī Tigrši".

No latviešu pārstāvētajām komandām Čehijas čempionātā visaugstāk ar 52 punktiem 30 mačos ir "Ocelārži", kas ieņem otro vietu. Ceturtajā vietā ar 50 punktiem 28 mačos ir Bičevska komanda, "Mountfield" ar 39 punktiem 28 spēlēs ir astotā, bet Ostravas klubs ar 33 punktiem ieņem 11.pozīciju. Vietu zemāk ar punktu mazāk 27 spēlēs atrodas Zlīnas vienība.

Tikmēr Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts trešdien Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) spēlē rezultatīvi asistēja uzvaras vārtu guvumā, spēlējot pret savu tautieti Kristeru Gudļevski.

Diseldorfas EG mājās ar 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Brēmenhāvenes "Fischtown Pinguins".

Bukarts laukumā pavadīja nepilnas 14 minūtes, no tām trīs minūtes un 41 sekundi nospēlējot vairākumā. Uzbrucējs rezultatīvi piespēlēja savas komandas pirmo un trešo vārtu guvumā. Tāpat viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas izlases uzbrucējam šosezon 25 spēlēs izdevies iemest sešus vārtus un vēl četras reizes rezultatīvi piespēlēt.

Bez Bukarta divus rezultativitātes punktus nopelnīja arī Kens Olimbs (0+2) un Lūks Edams (1+1), kura rēķinā uzvaru nesošais metiens.

Tikmēr Gudļevskis laukumā aizvadīja visu maču, tiekot galā ar 32 no 35 pretinieku metieniem, kopumā atvairot 91,43% raidījumu.

Vārtsargs šosezon DEL čempionātā aizvadījis jau piecas spēles, trijās no tām svinot uzvaru. Gudļevskis vidēji spēlē ielaidis 2,4 ripas un ticis galā ar 91,72% pretinieku metienu.

Ar 43 punktiem 28 spēlēs sesto vietu DEL čempionātā ieņem Gudļevska komanda, bet Bukarta Diseldorfas EG aizvadījusi par spēli mazāk, nopelnot 39 punktus, kas ļauj ieņemt devīto pozīciju.