foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Melbārdis piedzīvo kritienu Eiropas kausa posmā Vācijā
Citi sporta veidi
2019. gada 13. decembris, 18:20

VIDEO: Melbārdis piedzīvo kritienu Eiropas kausa posmā Vācijā

Jauns.lv / LETA

Titulētā Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža un stūmēja Intara Dambja divnieku ekipāža piektdien Vinterbergas trasē Vācijā piedzīvoja kritienu Eiropas kausa trešā posma pirmajās divnieku sacensībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas ekipāža pirmajā braucienā uzrādīja devīto rezultātu, bet otrajā piedzīvoja kritienu, taču kamanas atkrita atpakaļ uz sliecēm, kas ļāva tikt pie ieskaitīta rezultāta. Braucienā Latvijas ekipāžai tika 19.vieta un tādā pašā pozīcijā viņi bija arī summā. Startā latviešiem bija attiecīgi 16. un astotais rezultāts.

Abos braucienos nepārspēts bija vācietis Rihards Elsners, kuram Melbārdis divu braucienu summā zaudēja 2,21 sekundi. 

foto: ekrānuzņēmums no video

Vēl no Latvijas ekipāžām pilots Dāvis Kaufmanis ar stūmēju Arni Bebrišu startā bija ceturtie un piektie, bet summā - 12. un piektie, uzvarētājiem zaudējot 0,90 sekundes un izcīnot devīto vietu. Turpat aiz viņiem, desmitajā pozīcijā, bija Helvijs Babris un Edgars Nemme, kuriem startā ceturtais un devītais rezultāts, bet finišā - 17. un devītā pozīcija, kā arī 1,18 sekunžu deficīts pret uzvarētāju.

Ceturtais Latvijas divnieks Emīls Cipulis un Ivo Dans Kleinbergs pirmajā braucienā krita un finišēja 26.vietā 30 ekipāžu konkurencē, pie otrā brauciena netiekot.

Ar Latvijas izlasi Eiropas kausā strādā treneris Jānis Skrastiņš, kurš pēc sacensībām atzina, ka kopumā ar rezultātiem ir apmierināts.

"Tikko ar Melbārdi runājām, ka praktiski visa braukšana sākas no jauna. Arī kritiens pēdējo reizi bija pirms sešiem gadiem un tieši Vinterbergā. Tagad jāceļas augšā un jāturpina. Brauciens līdz kritienam jau bija labs un komanda būtu pakāpusies. Tāpat prieks par Kaufmani un Babri, kuri nobrauca ļoti labi. Arī Cipulis brauca labi, treniņos gāja labi un cerējām uz kādu 15.vietu, bet pašās trases beigās bija kļūdas un rezultāts ārpus divdesmitnieka," LBSF citē Skrastiņa teikto.

foto: REUTERS/SCANPIX
Bobslejists Oskars Melbārdis

Eiropas kausa kopvērtējumā pēc četrām sacensībām līderis ar 406 punktiem ir rumānis Mihajs Kristians Tentea, kurš šoreiz bija piektais. Tālāk ar 360 punktiem seko pēdējo trīs sacensību uzvarētājs Elsners, bet Melbārdis ar 353 punktiem ir trešajā vietā. Pārējās trīs Latvijas ekipāžās šobrīd ir ārpus desmitnieka.

Nedēļas nogalē būs divas sacensības četriniekiem.

Melbārdis sacensību apritē atgriezās novembra beigās, kad izcīnīja otro vietu Eiropas kausa pirmajās divnieku sacensībās, bet četriniekos bija astotais. Otrajā etapā viņš divniekos bija otrais un ceturtais, bet četriniekos - piektais.

Eiropas kausu sezona sākās Lillehamerē, bet šogad vēl turpināsies divās Vācijas trasēs Vinterbergā un Kēnigszē. 

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis līdz Jaunajam gadam startēs Eiropā un pēc tam ar treneri lems par Latvijas izlases sastāvu startiem pasaules un Eiropas kausa sacīkstēs janvārī un februārī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās