foto: Facebook
Kaspars Cipruss izvirza savu kandidatūru LBS prezidenta amatam
Basketbols
2019. gada 13. decembris, 13:51

Kaspars Cipruss izvirza savu kandidatūru LBS prezidenta amatam

Jauns.lv / LETA

Pieredzējušais Latvijas basketbolists Kaspars Cipruss izvirzījis savu kandidatūru uz Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amatu, portālam "Sportacentrs.com" atklāja pats kandidāts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka savu kandidatūru LBS prezidenta amatam izvirzīja ilggadējā Latvijas sieviešu izlases basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota.

Portāls vēsta, ka bijušajai izlases līderei nu jau konkurenci plāno sastādīt bijušais Latvijas Jaunatnes līgu (LJBL) vadītājs un Izglītības un zinātnes ministrijas sporta departamenta darbinieks Cipruss.

Sarunā ar portālu Cipruss pauž, ka uz amatu kandidē, jo basketbols viņam ir ļoti tuvs sirdij.

"Basketbols ir mans dzīves veids un to aizvien vēl arī spēlēju, kā arī piedalos ar šī sporta veida saistītajos pasākumos," Ciprusu citē "Sportacentrs.com". "Papildus garajam spēlētāja CV, esmu iekrājis arī lielu pieredzi kā funkcionārs. Noteikti stimulēja tas, ka mani uzrunāja vairāki biedri un iedrošināja spert šādu soli. Liela daļa no viņiem ir tieši saistīta ar jaunatnes basketbolu - tas liecina, ka esot Latvijas Jaunatnes basketbola līgas direktora amatā darbu esmu paveicis labi. Jūtos gatavs ieņemt LBS prezidenta amatu."

Pieredzējušais basketbolists arī norādīja, ka šā brīža sistēmai nav nekādas vainas, jo pēdējā desmitgadē vairākas jauniešu komandas demonstrējušas ļoti atzīstamus rezultātus.

"Bijuši labi rezultāti starptautiskās sacensībās, lai arī demogrāfiskā situācija valstī nav bijusi pozitīva. Nav pamata krasi mainīt iepriekšējos gados izveidoto, taču LBS ir nepieciešams "restarts". Tomēr, lai tādu veiktu, ir jāsaprot, kā funkcionē organizācija, ko esmu izpratis, strādājot par LJBL direktoru," pauda Cipruss.

Cipruss arī nevairījās minēt savus galvenos mērķus, ko vēlētos sasniegt, ja ieņemtu šo amatu.

"Manā programmā iezīmēti trīs galvenie virzieni - sacensību rīkošanas kvalitāte, pozitīvas vides veidošana un panākumi starptautiskajās sacensībās. Daudzos aspektos jāturpina un jāuzlabo jau esošās iniciatīvas, ir arī jauni akcenti," par saviem plāniem stāstīja pieredzējušais basketbolists. "Lai to realizētu, pirmais un galvenais uzdevums būs izveidot tādu komandu, kura būtu apsēsta ar basketbola attīstības ideju, komandu, kurā būtu īsti "darba rūķi"."

Kādreizējais Latvijas valstsvienības spēlētājs arī norādīja, ka uzvaras gadījumā savā komandā labprāt redzētu arī pašu Jēkabsoni-Žogotu. Cipruss daudz par savu konkurenti nevēlējās runāt, norādot uz tām stiprajām pusēm, kuras viņš saredz sevī.

"Anete ir spilgta un gaiša personība Latvijas basketbolā - kā spēlētāja. Par viņas spējām vadīt tik lielu organizāciju, kāda ir LBS man nav viedokļa, jo vadītājas pieredzes viņai nav. Taču es labprāt gribētu izcelt savus plusus nevis likt akcentus uz citu kandidātu mīnusiem," teica LBS prezidenta amata kandidāts.

"Mani plusi - izglītība, esmu ieguvis maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā un administrēšanā, kā arī esmu ieguvis basketbola trenera sertifikātu un man ir pieredze strādājot gan NVO, gan arī valsts sektorā. Noteikti pluss ir tas, ka es pilnībā pārzinu sistēmu no iekšpuses un man ir pieredze LBS struktūrvienības vadīšanā un organizēšanā. Tik lielu organizāciju kā LBS būtu jāvada zinošam cilvēkam. Manuprāt, LBS biedriem būs vieglāk izvērtēt kompetenci un pieņemt lēmumu ne tikai uzklausot kandidātus pa vienam, bet arī noklausoties mūsu debates klātienē."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savā karjerā Cipruss pārstāvējis Latvijas komandas Rīgas ASK/"Brocēni"/LMT, "Skonto", Gulbenes "Buki", "Ventspils", "Liepājas Lauvas" un "Valmiera". Tāpat 210 centimetrus garais centra uzbrucējs spēlējis arī dažādos Spānijas, Itālijas, Slovēnijas, Polijas, Čehijas, Apvienoto Arābu Emirātu un Igaunijas klubos.