foto: Sputnik/Scanpix
Brāļi Azāri nokārto pārliecinošu beļģu uzvaru Sanktpēterburgā; Velsa saglabā izredzes uz finālturnīru
Edens Azārs (pa kreisi) un Torgans Azārs priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2019. gada 16. novembris, 22:44

Brāļi Azāri nokārto pārliecinošu beļģu uzvaru Sanktpēterburgā; Velsa saglabā izredzes uz finālturnīru

Jauns.lv / LETA

Velsas futbola izlase sestdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā izcīnīja uzvaru, saglabājot izredzes par iekļūšanu Vecā kontinenta finālturnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Velsa E apakšgrupas spēlē viesos ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja Azerbaidžānu.

Vārtus Velsas izlasē guva Kīfers Mūrs un Harijs Vilsons.

Zaudējuma gadījumā Velsa savā apakšgrupā noslīdētu uz ceturto vietu, taču uzvara sestdienas spēlē velsiešiem dod reālas iespējas kvalificēties finālturnīram. Velsai gan jācer uz Ungārijas un Slovākijas izlašu neveiksmēm, kamēr pašiem jāiegūst pēc iespējas vairāku punktu.

E apakšgrupā pēc septiņām spēlēm ar 14 punktiem vadībā ir Horvātija, tālāk ar 12 seko Ungārija, bet par punktu mazāk ir Velsai. Slovākijai sešos mačos izdevies tikt pie desmit punktiem, bet Azerbaidžāna septiņos dueļos tikusi pie viena punkta.

Tikmēr I apakšgrupā Beļģija viesos ar rezultātu 4:1 (3:0) droši pārspēja Krieviju.

Rezultātu 19.minūtē atklāja Torgans Azārs, bet no 33. līdz 40.minūtei viņa brālis Edens izcēlās ar diviem precīziem sitieniem, tikpat kā nodrošinot "sarkano velnu" uzvaru. Savukārt 72.minūtē visai brīvi līdz Krievijas izlases soda laukuma aizkļuva Romelu Lukaku, kurš guva Beļģijas ceturtos vārtus. Savukārt septiņas minūtes vēlāk Georgijs Dzikija iesita Krievijas izlases goda vārtus.

Citā šīs grupas spēlē Skotija viesos ar 2:1 (1:0) uzvarēja Kipru. Uzvarētāju labā vārtus guva Raiens Kristijs un Džons Makgins, bet vienīgos Kipras izlases vārtus iesita Georgijs Efrems.

Visbeidzot Kazahstāna viesos ar 3:1 (3:0) uzvarēja Sanmarīno. Rezultātu sestajā minūtē atklāja Bakitors  Zajnutdinovs, bet pirmajā puslaikā vēl pa vārtiem guva Gafuržans Sujumbajevs un Aleksejs Ščetkins. Sanmarīno goda vārtus 77.minūtē iesita Marko Bernardi.

I apakšgrupā uzvaras visās deviņā spēlēs izcīnījusi Beļģija, kuras rēķinā ir 27 punkti, par sešiem mazāk ir Krievijai, abām nodrošinot vietu finālturnīrā. Skotija iekrājusi 12 punktus, pa desmit ir Kiprai un Kazahstānai, bet Sanmarīno palikusi bešā.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā bumbu raidīja paši savos vārtos, palīdzot Slovēnijas valstsvienībai izcīnīt minimālu uzvaru.

Latvijas izlase ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās Slovēnijai. Vienīgos vārtus spēlē guva Igors Tarasavos, pret kura kāju neveiksmīgi atsitās bumba.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases. Ceļazīmes jau nodrošinājušas Beļģijas, Itālijas, Krievijas, Polijas, Ukrainas, Spānijas, Turcijas, Francijas, Anglijas, Čehijas, Somijas un Zviedrijas valstsvienības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.