foto: EPA/Scanpix
Francijas regbisti neizmanto iespējas un ielaiž Velsu pusfinālā; DĀR sāpina mājiniekus Japānu
Velsas vīriešu regbija izlase svētdien Japānā Pasaules kausa ceturtdaļfinālā ar rezultātu 20:19 (12:19) pārspēja Franciju.
Citi sporta veidi
2019. gada 20. oktobris, 14:10

Francijas regbisti neizmanto iespējas un ielaiž Velsu pusfinālā; DĀR sāpina mājiniekus Japānu

Jauns.lv / LETA

Velsas vīriešu regbija izlase svētdien Japānā Pasaules kausa ceturtdaļfinālā ar rezultātu 20:19 (10:19) pārspēja Franciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Velsa cīņā par finālu spēkosies ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) izlasi, bet otrā pusfinālā tiksies Anglija un Jaunzēlande.

Uzvarētājiem ar divām realizācijām un diviem soda sitieniem izcēlās Dens Bigars, kurš sešas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva Velsai uzvaru.

Jau piektajā minūtē bumbu aiz galalīnijas aiznesa Sebastjēns Vahāmahina, bet pēc četrām minūtēm rezultāta tablo vēstīja jau 12:0 Francijas izlases labā. Velsa desmit punktus atguva, bet līdz puslaika beigām francūži atzīmējās vēl ar vienu piezemējumu un realizāciju - 19:10.

49.minūtē Vahāmahina no varoņa kļuva par antivaroni, jo par sitienu ar elkoni pa zodu tika noraidīts no laukuma, atstājot Franciju 14 vīru sastāvā. Piecas minūtes vēlāk Velsa ar soda sitienu trīs punktus atguva, bet galvenie mača notikumi risinājās dueļa pēdējā piecminūtē.

Vispirms piezemējumu veica Ross Moriartijs, bet pēc tam atbildīgā brīdī realizāciju izmantoja Bigars - jau 20:19 Velsas labā. Atlikušajās minūtēs mača favorīte Velsa nosargāja pārsvaru un svinēja uzvaru.

Velsieši revanšējās par pirms astoņiem gadiem piedzīvotu zaudējumu. Francija Velsu uzveica 2011.gada Pasaules kausa pusfinālā, kurā velsieši kapteinis Sems Vārbērtons ātri tika pie sarkanās kartītes par bīstamu spēli pret Vensānu Klērku.

Tikmēr DĀR ar rezultātu 26:3 (5:3) pārspēja turnīra saimnieci Japānu.

Japāņi spēles pirmajā puslaikā izrādīja sīvu pretestību, pārtraukumā dodoties viena ar divu punktu deficītu. Tiesa, 20.minūtē Ju Tamuras realizētais soda sitiens tā arī palika Japānas vienīgie punkti šajā mačā, otrajā puslaikā DĀR izlasei noņemot jebkādus jautājumus par spēles uzvarētāju.

DĀR izlasē ar diviem piezemējumiem izcēlās Makazole Mapimpi, bet ar trim soda sitieniem un vienu realizāciju izcēlās Handre Polards.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.