foto: AFP/Scanpix
Taifūna dēļ atceltas divas regbija Pasaules kausa spēles
Francijas regbisti pamet viesnīcu, bet spēles viņiem nebūs.
Citi sporta veidi
2019. gada 10. oktobris, 13:04

Taifūna dēļ atceltas divas regbija Pasaules kausa spēles

Jauns.lv / LETA

Japānu piemeklējušā taifūna dēļ atceltas divas spēles, ceturtdien paziņoja Pasaules kausa (PK) regbijā galveno operāciju virsnieks Alans Gilpins.

Pagaidām starp atceltajām spēlēm ir piektdienas mači starp Itālijas un Jaunzēlandes, kā arī Francijas un Anglijas valstsvienībām.

"Šī ir sarežģīta un dinamiska situācija, kurai mēs sekojam līdzi, sadarbojoties meteorologiem," teica Gilpins. "Šobrīd esam nonākuši līdz punktam, kad diezgan precīzi varam paredzēt "Hagibis" taifūna ietekmi uz Pasaules kausa mačiem."

"Tas būtu ļoti bezatbildīgi ļaut spēlēt komandām, tādējādi pakļaujot briesmām fanu un mača apkalpojošo personālu."

Katra komanda par nenospēlēto maču saņems divus punktus, kā to paredz sacensību nolikums.

Jaunzēlandes izlase šo turnīru aizvada bez zaudējumiem, četrās spēlēs iekrājot 16 punktus, bet otrajā vietā B apakšgrupā ar 15 punktiem ir Dienvidāfrikas komanda, kurai ar 12 punktiem seko Itālija.

Tikmēr C apakšgrupā Anglijas izlase četrās spēlēs nopelnījusi 17 punktus un vietu ceturtdaļfinālā, kamēr Francijas valstsvienība tikpat spēlēs tikusi pie 15 punktiem.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.