foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas "Dinamo" pievienojies Oskars Bārtulis
"Dinamo" rindas piektdien papildinājis pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis.
Hokejs
2019. gada 4. oktobris, 14:19

Rīgas "Dinamo" pievienojies Oskars Bārtulis

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" rindas piektdien papildinājis pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis, kurš šajā sezonā bija pieteikts Latvijas "Optibet" hokeja līgas (OHL) vienībā "Olimp", savā "Twitter" kontā vēstī klubs.

Bārtulis iepriekšējo sezonu pavadīja Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandā, kurā aizvadīja 15 spēles, izceļoties ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Šīs sezonas sākumā hokejista vārds pavīdēja arī OHL čempionāta jaunpienācējas "Olimp" sastāvā, tomēr aizsargs tā arī neaizvadīja nevienu spēli.

Hokejists plašu sabiedrības uzmanību izpelnījās pagājušā gada jūnija sākumā, kad viņš Latvijas Hokeja federācijai (LHF) iesniedza iesniegumu par atteikšanos spēlēt izlasē, jo esot pieņēmis Krievijas pilsonību. Tiesa, sarunā ar Valdi Valteru sociālās vietnes "Facebook" lapā "Hattrick.lv" hokejists norādīja, ka joprojām ir Latvijas pilsonis un pauda gatavību spēlēt valstsvienībā. Savukārt LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols vēlāk norādīja, ka Bārtulis Latvijas izlasē nespēlēs, kamēr viņš strādās LHF.

Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet 2012.gada vasarā klubs izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pēc tam Bārtulis pārcēlās uz KHL, kur pārstāvējis Doņeckas "Donbass", Astanas "Baris", Vladivostokas "Admiral", Ufas "Salavat Julajev" un "Kuņluņ Red Star" komandas. Kopumā šajā čempionātā viņš 335 spēlēs guvis 19 vārtus un veicis 51 rezultatīvu piespēli.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

2013.gadā tika pieņemts likums, ka Latvijas pilsoņiem dubultpilsonība nevar būt ar Krieviju, Baltkrieviju un vairākām citām valstīm.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas "Dinamo" piektdien atteikumu draftā izlikusi 30 gadus veco uzbrucēju Dāvidu Ulstrēmu, bet klubu šajā nedēļā pameta arī viņa tautietis Jākobs Berjlunds un vārtsargs Kristers Gudļevskis.

"Dinamo" piektdien devās uz Maskavu, kur sestdien paredzēta spēle pret vietējo CSKA, bet jau pirmdien mājās jāuzņem šo sezonu labi iesākušo Maskavas apgabala "Vitjaz". Komandai šajā izbraukumā līdzi nedevās Deivids Sarkanis, Uvis Balinskis, Sergejs Gimajevs, Daniels Bērziņš un Frenks Razgals, spēlētājiem turpinot aizvadīt treniņus galvaspilsētā.

Savukārt savainojumu guvis Emīls Ģēģeris, bet Antons Trastašenkovs atgriezīsies Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā "Rīga".