foto: Ieva Makare/LETA
Latvijas futbola izlasei šovakar Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačs viesos pie spēcīgās Austrijas
Latvijas futbola izlase lūkos tikt pie pirmajiem punktiem Eiropas čempionāta kvalifikācijā.
Futbols
2019. gada 6. septembris, 10:55

Latvijas futbola izlasei šovakar Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačs viesos pie spēcīgās Austrijas

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase šodien Zalcburgā 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē tiksies ar spēcīgo Austrijas valstsvienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

G apakšgrupas mačs sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Duelis norisināsies "Red Bull Arena" stadionā, kas ir mājvieta pazīstamajam "Salzburg" klubam un var uzņemt vairāk nekā 30 000 skatītāju.

Latvijas futbolisti, ieskaitot pārbaudes spēles, nav uzvarējuši 12 mačos pēc kārtas, šajā neveiksmju joslā piedzīvojot septiņus zaudējumus.  Iepriekšējo uzvaru latvieši svinēja pērnā gada jūnijā Baltijas kausa mačā, bet starptautiskajos turnīros līdz šīm pēdējais panākums gūts 2017.gada 10.oktobrī.

Latvijas izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs izlases kandidātus paziņoja pirms nedēļas. Uz izlasi izsaukumus saņēma Eirokausos veiksmīgi spēlējošais "Riga" aizsargs Armands Pētersons, kā arī virslīgā atzīstamu sniegumu demonstrējošie "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" spēlētāji Vladislavs Lazarevs, Boriss Bogdaškins un Ēriks Punculs.

Traumas gan nedaudz paretināja kandidātu sarakstu, līdz ar to Latvijai nevarēs palīdzēt aizsargs Mārcis Ošs, pussargs Daniels Ontužāns un uzbrucējs Deniss Rakels. Lai pastiprinātu aizsardzības līniju, izsaukumu uz izlasi saņēma Elvis Stuglis.

Salīdzinot ar iepriekšējiem sasaukumiem, šoreiz valstsvienībā nebūs Jāņa un Dāvja Ikaunieku, Artūra Karašauska un Vladislava Gabova. Tāpat izsaukumu nav saņēmis Kaspars Ikstens, kurš parasti bija izlases trešais vārtsargs.

Latvijas izlase šomēnes aizvadīs divas spēles - šodien viesos pret Austriju un pirmdien "Daugavas" stadionā Rīgā pret Ziemeļmaķedoniju.

Par "vienpadsmit vilkiem" dēvētā komanda kvalifikācijas ciklu iesākusi ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs. Martā Latvija viesos ar 1:3 piekāpās Ziemeļmaķedonijai, bet pēc tam cienījamā mačā ar 0:2 atzina Polijas pārākumu. Nākamās divas spēles notika savā laukumā, kur tika parādīts blāvs sniegums, kā rezultātā piedzīvoti zaudējumi 0:3 pret Izraēlu un 0:5 pret Slovēniju.

"Manā valstī pēc šādām spēlēm ielās labāk nerādīties," pēc pēdējā zaudējuma atzīmēja Slovēnijā augušais serbu speciālists Stojanovičs.

Turpretī austrieši ciklu sāka ar zaudējumiem Polijai (0:1) un Izraēlai (2:4), bet pēc tam pārspēja Slovēniju (1:0) un Ziemeļmaķedoniju (4:1). Ar četriem vārtiem šajās spēlēs atzīmējies Marko Arnautovičs, kurš šogad spēlē Ķīnā.

Izņemot Arnautoviču un Milānas "Inter" pussargu Valentīno Lacāro, kurš gan šosezon A sērijā nav bijis laukumā, pārējie Austrijas izlases kandidāti pārstāv Vācijas bundeslīgas komandas un Austrijas čempionāta vienības. Austriešu spožākā zvaigzne ir Vācijas bundeslīgas granda Minhenes "Bayern" daudzpusīgais futbolists Dāvids Alaba, kurš var spēlēt vairākās pussarga un aizsarga pozīcijās.

Latvija ar Austriju spēkojusies septiņas reizes. Vienīgā uzvara tika izcīnīta 1995.gadā vienā no Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačiem. Desmit gadus vēlāk turnīrā Kiprā tika nospēlēts neizšķirti, bet pārējos piecos dueļos, tajā skaitā līdz šīm pēdējā tikšanās reizē 2011.gadā, Latvija cietusi neveiksmes.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Oktobrī Latvija savā laukumā uzņems Poliju un viesosies pie Izraēlas, bet novembrī izbraukumā tiksies ar Slovēniju un mājās duelēsies ar Austriju.

Kvalifikācijas G apakšgrupā vadībā ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās spēlēs ir Polija, astoņus punktus guvusi Izraēla, seši punkti ir Austrijai, pa pieciem punktiem guvusi Slovēnija un Ziemeļmaķedonija, bet Latvija ir bešā.

Latvijas valstsvienība Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas necilajā 134.vietā, Austrija ir 37.pozīcijā, bet Ziemeļmaķedonija ieņem 71.vietu.

Martā par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts serbu speciālists Slaviša Stojanovičs. Decembra sākumā no izlases galvenā trenera amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, kurš komandu vadīja vien kopš maija jeb mazāk nekā astoņus mēnešus.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Zurich", Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas "Arka", Polija), Roberts Ozols ("Riga"), Vladislavs Lazarevs ("Valmiera Glass"/ViA);

aizsargi - Armands Pētersons, Antonijs Černomordijs, Elvis Stuglis (visi - "Riga"), Roberts Savaļnieks, Vitālijs Jagodinskis, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Kaspars Dubra ("Oleksandriya", Ukraina), Vitālijs Maksimenko (Ļubļanas "Olimpija", Slovēnija);

pussargi - Ritvars Rugins, Oļegs Laizāns, Vladimirs Kamešs (visi - "Riga"), Boriss Bogdaškins, Ēriks Punculs (abi - "Valmiera Glass"/ViA), Kristers Tobers, Mārtiņš Ķigurs (abi - "Liepāja"), Andrejs Cigaņiks (RFS);

uzbrucēji - Vladislavs Gutkovskis (Ņidzicas "Termalica", Polija), Roberts Uldriķis ("Sion", Šveice), Valērijs Šabala (Legņicas "Miedž", Polija).