foto: imago images / PanoramiC/Scanpix
Balotelli pievienojies savas bērnības pilsētas klubam "Brescia"
Itālijas futbolists Mario Balotelli.
Futbols
2019. gada 19. augusts, 14:48

Balotelli pievienojies savas bērnības pilsētas klubam "Brescia"

Jauns.lv / LETA

Itālijas futbolists Mario Balotelli atgriezīsies dzimtenē un spēlēs "Brescia" klubā vietā, kurā viņš uzauga, savā mājaslapā internetā paziņojis klubs.

Uzbrucējam piedāvāts vairāku gadu līgums, par kuru vairāk tiks oficiāli paziņots pirmdien.

"Mario atgriežas mājās," savā paziņojumā paudis klubs. "Atgriešanās Itālijā pēc triju gadu prombūtnes lielā mērā notika Mario apņēmības dēļ atgriezties tieši Brešā, pilsētā, kur viņš uzauga un kurā slīpēja savas tehniskās un fiziskās prasmes."

Balotelli piedzima Sicīlijā, taču tika adoptēts un uzauga Itālijas ziemeļos, Brešas apkārtnē. Klubs ziņo, ka ar Balotelli noslēgts triju gadu līgums ar Itālijas B sērijas čempioni pēc tam, kad futbolistu jūnijā bija atlaidusi Marseļas "Olympique".

Balotelli profesionālā klubā debitēja 16 gadu vecumā Brešas provinces kluba "Lumezzane" rindās C sērijā, 2007. gadā pārceļoties uz Milānas "Inter".

Tomēr uzbrucējam ar atgriešanos "Brescia" rindās būs jāpagaida, jo viņam jāizcieš četru spēļu diskvalifikācija. Tāpēc laukumā viņš varētu parādīties 25. septembra spēlē pret Turīnas "Juventus".

"Sky Sports Italia" ziņoja, ka Balotelli noslēdzis triju gadu līgumu triju miljonu eiro vērtībā par pirmo gadu, kā arī vēl par trim miljoniem gadā, ja klubam izdodas noturēties A sērijā.

29 gadus vecais uzbrucējs iepriekš atteicās no Brazīlijas kluba Riodežaneiro "Flamengo" piedāvājuma, jo vēlas pacīnīties par vietu Itālijas izlasē 2020. gada Eiropas čempionātā. Izlasē Balotelli, kura rēķinā ir 36 mači Itālijas valstsvienībā, nav bijis kopš pagājušā gada septembra, kad izlases treneris Roberto Mančini izteicās, ka futbolists nespēlē pietiekami labi.

"Brescia" atgriezusies Itālijas spēcīgākajā līgā pirmoreiz kopš 2011. gada. Savukārt Balotelli pēdējoreiz līgā spēlēja 2015./2016. gada sezonā "AC Milan" sastāvā, kurai viņu bija izīrējis "Liverpool". Tā jau bija otrā reize, kad uzbrucējs pārstāvēja šo klubu pēc 2013./2014. gada sezonas.

Savukārt 2010. gadā portugāļu speciālista Žuzē Mourinju vadībā Balotelli Milānas "Inter" rindās uzvarēja Itālijas čempionātā, izcīnīja Itālijas kausu un triumfēja Čempionu līgā. Futbolists kļuva par trīskārtēju Itālijas čempionu pirms pievienošanās Mančestras "City" un uzvaras Anglijas premjerlīgā 2012.gadā.

Pa to laiku "Brescia" komanda svētdien izkrita no Itālijas kausa izcīņas, trešajā kārtā svētdien ar 1:2 zaudējot B sērijas pārstāvei "Perugia", kura tālāk tika ar goliem otrā puslaika kompensācijas laikā un pagarinājumā.