foto: Juris Rozenbergs
FOTO: Mairis Briedis savu vārda dienu nosvin publiski - boksējoties lielveikalā
Citi sporta veidi
2019. gada 11. jūnijs, 22:02

FOTO: Mairis Briedis savu vārda dienu nosvin publiski - boksējoties lielveikalā

Jauns.lv / LETA

Nekur citviet pasaulē boksa cīņās nav tik liels atbalsts kā Latvijā, sacīja valsts labākais bokseris Mairis Briedis.

Maira Brieža publiskais treniņš lielveikalā

gallery icon
63

Otrdien Briedis un viņa pretinieks Pasaules boksa supersērijas pusfinālā Kšištofs Glovackis no Polijas tirdzniecības centrā "Domina" aizvadīja atklātos treniņus.

"Supersērijas rīkotāji uz Latviju ir atbraukuši ar spēcīgu šovu un bokseriem, bet tas noticis, pateicoties tieši Latvijas publikai. Arēnā latvieši ir parādījuši pasaules līmeņa atbalstu, kas nav sastopams ne ASV, ne citur. Tikai Latvijā ko tādu esmu sajutis," pēc treniņa pauda Briedis, kurš arī apstiprināja, ka ar veselību viņam viss esot kārtībā. Otrdienas pasākumā Mairis publiski tika sveikts arī vārda dienā.

Tikmēr Glovackis uzslavēja Rīgu, norādot, ka vecpilsēta esot skaista, kā arī pauda uzskatu, ka bokss Latvijā ir lielā cieņā. "Domāju, cīņa ar Briedi būs skaista un lielisks šovs," norādīja Glovackis.

Sestdien "Arēnā Rīga" supersērijas pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) pusfinālos tiksies Briedis ar poli Glovacki, kā arī amerikānis Endrū Tabiti un kubietis Juniers Dortikoss, kuri otrdien "Dominā" arī aizvadīja atklātos treniņus.. Briedis un Glovackis pusfinālā cīnīsies par par prestižo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu un par Pasaules boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu.

WBC un WBO jostu īpašnieks Oleksandrs Usiks no Ukrainas nolēmis pāriet uz smagsvariem, tāpēc jostas kļuvušas vakantas.

Līdz ar to Briedim ir iespēja atgūt WBC čempiona titulu, ko viņš zaudēja pērn janvārī, kad supersērijas pirmās sezonas pusfinālā piedzīvoja zaudējumu pret Usiku.

Usiks pērn uzvarēja supersērijā un savā īpašumā ieguva četras svarīgākās čempiona jostas pirmā smagā svara kategorijā - WBC, WBO, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) vērtējumos. Jau iepriekš Usiks bija atvadījies no WBA titula, jo viņš to neaizstāvēja.

Tiesa, Usika debija smagsvaros traumas dēļ pašlaik ir atlikta un varētu notikt septembrī.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.