foto: Hendrik Osula / SOPA Images/Sipa/ Vida Press
Jānis Timma lūdz palīdzību atpazīt vīrieti, kurš pamatīgi apzadzis latvieša komandas biedrus
Jānim Timmam savainojuma dēļ šī sezona beidzās priekšlaicīgi, bet viņa komandas biedriem ar ļoti nepatīkamām emocijām.
Sporta zvaigznes
2019. gada 11. jūnijs, 13:44

Jānis Timma lūdz palīdzību atpazīt vīrieti, kurš pamatīgi apzadzis latvieša komandas biedrus

Jauns.lv

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma, kurš sezonas otrajā pusē pievienojās ambiciozajam Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki", pirksta lūzuma dēļ nevarēja palīdzēt savai komandai Vienotās VTB līgas finālsērijā pret ULEB Eirolīgas čempioni Maskavas CSKA, bet viņš cenšas palīdzēt saviem biedriem, kā vien spēj.

"Himki" vienībai finālsērija bija pagalam neveiksmīga, jo pēc pirmā mača traumā iedzīvojās arī kluba līderis Aleksejs Šveds un sērijā nācies piedzīvot bezierunu sakāvi ar 0:3, ļaujot CSKA triumfēt desmito reizi VTB līgas 11 gadu pastāvēšanas laikā (8. reizi pēc kārtas). Ar to "Himki" nedienas ne tuvu nav beigušās.

Jo izšķirošās finālspēles laikā Maskavas apgabala Himkos kāds iekļuva mājinieku vienības ģērbtuvē un pamatīgi aptīrīja basketbolistus: nauda, pulksteņi, vērtslietas un daudz kas cits, sociālajos tīklos vēsta Latvijas izlases uzbrucējs. Timma lūdz ikvienu, kurš atpazīst kamerās fiksēto vīrieti, sazināties ar @khimkibasket un sola atlīdzību.

Attēlos redzams, ka vīrietim pa kaklu aplikta izsniegtā akreditācija, tomēr tik un tā nav skaidrs, kāpēc tik viegli izdevies iekļūt komandas ģērbtuvē.

Jānis pats gan neatklāj, vai arī viņa mantas piesavinājies garnadzis.

Neskatoties uz pārliecinošo zaudējumu, "Himki" nodrošināja vietu nākamsezon ULEB Eirolīgā un vienība pastiprināti izrādījusi interesi, lai no Pireju "Olympiacos" izīrētais Jānis Timma vienībā spēlētu arī nākamsezonu. Par latviešu uzbrucēju vairākkārt atzinīgi izteicies gan vienības galvenais treneris lietuviešu speciālists Rims Kurtinaitis, gan komandas uzbrukuma līderis Šveds.

Interesanti, ka šis atgadījums neviļus atgādina par incidentu Rīgā 2015. gadā, kad Maskavas forštatē. Grebenščikova ielā 1a, Diagnostikas centrā, Rīgas čempionāta spēles laikā tika aptīrīta Latvijas Universitātes sieviešu komandas ģērbtuve. Zaglis bija uzlauzis telpas durvis un skapīšos. Garnadzis nebija smādējis makus ar dokumentiem, astoņus „iPhone” kopā ar lādētājiem un austiņām, mašīnu un dzīvokļu atslēgas. Dažām bija pazudušas pat somas, drēbes un smaržas.

Toreiz jau pēc dažām dienām likumsargi noskaidroja iespējamo vainīgo personu, un  aizturēja 1990.gadā dzimušu vīrieti, pie kura pārbaudes laikā tika atrasta daļa no nozagtajām mantām. Policija turpina skaidrot pārējo nozagto mantu atrašanās vietu. Aizturētais jau agrāk bijis tiesāts par zādzībām un laupīšanām.