foto: PA Wire/PA Images/Scanpix
Igaunijas futbolisti Eiropas čempionāta kvalifikācijā izlaiž no rokām uzvaru pret Ziemeļīriju
Igaunijas futbolisti dodas laukumā pirms mača pret Ziemeļīriju.
Futbols
2019. gada 8. jūnijs, 22:24

Igaunijas futbolisti Eiropas čempionāta kvalifikācijā izlaiž no rokām uzvaru pret Ziemeļīriju

Jauns.lv / LETA

Igaunijas futbola izlase sestdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē mājās ar 1:2 (1:0) cieta zaudējumu pret Ziemeļīrijas valstsvienību.

Igauņi vienīgos vārtus guva pirmā puslaika 25.minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās pussargs Konstantīns Vasiļjevs. Bumbas kontrole un spēles iniciatīva lielākoties piederēja Ziemeļīrijas komandai, kura trīs minūšu laikā guva divus vārtus un 80.minūtē bija ieguvusi pārsvaru ar 2:1. Mača rezultātu izlīdzināja Konors Vašingtons, bet uzvaras vārtus guva Džošs Mageniss.

Komandas Eiropas čempionāta kvalifikācijā aizvada divu apļu turnīru, kur C grupā pēc trim spēlēm pirmo vietu ar deviņiem punktiem ieņem Ziemeļīrija, kas arī pirmajā mačā bija pārāki pār igauņiem. Otrā ar trim punktiem vienā spēlē ir Vācijas izlase, bet tikpat punkti divās cīņās ir Nīderlandei, kura ir trešā. Grupu tikmēr bez punktiem divās spēlēs noslēdz Igaunija un Baltkrievija.

Sestdienas vakarā šajā grupā spēkosies Vācija un Baltkrievija.

Tikmēr E grupā Ungārija mājās ar 3:1 (1:0) pārspēja Azerbaidžānu. Uzvarētāji mača rezultātu atklāja 18.minūtē, kad precīzs soda laukumā pēc sitiena ar galvu bija Vilijs Orbans. Viņš 53.minūtē rezultātu dubultoja, bet Mahirs Madatovs 70.minūtē panāca 1:2. Dāvids Holmans pēc minūtes panāca 3:1, un Ungārija svinēja savu otro uzvaru grupu turnīrā.

Pirms tam šajā grupā pasaules vicečempione Horvātija savā laukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja Velsas izlasi, kas ir tās tiešākā konkurente. 17.minūtē bumbu savos vārtos raidīja velsietis Džeims Lorenss, bet Ivans Perišičs otrā puslaika sākumā panāca 2:0. Deivids Brūkss nepilnas piecpadsmit minūtes līdz mača beigām panāca 1:2, tomēr spēles turpinājumā velsieši vairs vārtus nespēja gūt.

E grupas vadībā ar sešiem punktiem trijās spēlēs ir Ungārija un Horvātija, bet tālāk ar trim punktiem divās spēlēs seko Velsa un Slovākija, kamēr pēdējā bez gūtiem punktiem ir Azerbaidžānas izlase.

H grupā pie pirmā panākuma tika Moldovas izlase, kura savu skatītāju priekšā ar 1:0 (1:0) pārspēja Andoru. Igors Armass astotajā minūtē izvirzīja savu komandu vadībā, bet 47.minūtē Artūrs Jonita nopelnīja otro dzelteno kartīti, līdz ar to moldāvi spēli noslēdza desmit vīru sastāvā.

Savukārt Islande sestdien mājās ar 1:0 (1:0) pārspēja Albāniju. Par spēles varoni kļuva Johans Gudmundsons, kurš ar lieliski apspēlēja vairākus Albānijas izlases futbolistus un ielauzās soda laukumā, no kura viņš precīzi raidīja bumbu vārtu tīklā.

Šajā apakšgrupā pa sešiem punktiem divās spēlēs nopelnījušas Francija un Turcija, bet tikpat punkti trijās cīņās ir arī Islandei. Albānija un Moldova ar trim punktiem trīs spēlēs ieņem attiecīgi ceturto un piekto vietu, bet Andora bez punktiem ierindojas pēdējā, sestajā vietā.

Turklāt šīs grupas līderes Francija un Turcija sestdienas vakarā cīnīsies par pirmo vietu grupā.

Citā spēlē Somija savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja Bosniju un Hercegovinu. Uzvaru ziemeļu kaimiņiem nodrošināja Tēmu Puki, kurš 12 minūšu laikā guva divus vārtus, veicinot otro uzvaru savai komandai.

J grupā līdere ar sešiem punktiem divos mačos ir Itālija, bet tikpat punkti trijās spēlēs ir Somijai. Grieķija divās spēlēs iekrājusi četrus punktus un ieņem trešo vietu, tikpat punktu trijās cīņās izcīnījusi arī Bosnija un Hercegovina. Piektā ar trim punktiem trijās spēlēs ir Armēnija, bet Lihtenšteina tikpat spēlēs pie punktiem nav tikusi un ieņem pēdējo vietu.

Itāļi sestdienas vakarā uzņems Grieķijas izlasi.

Savukārt Krievijas valstsvienība ar 9:0 (4:0) izcīnīja graujošu uzvaru pār Sanmarīno. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Artjoms Dzjuba, bet vēl divus pievienoja Fjodors Smolovs.

Līdz ar to I grupā Krievija pakāpusies uz otro vietu, trijās spēlēs iekrājot sešus punktus. Pirmā ar tikpat punktiem divās mačos ir Beļģija, bet trešo vietu ar trim punktiem divās cīņās ieņem Kipras izlase. Identiska statistika ir Kazahstānas un Skotijas izlasēm, kuras attiecīgi ieņem ceturto un piekto vietu, bet pēdējā bez gūtiem punktiem ir Sanmarīno.

Šajā grupā sestdienas vakarā spēli vēl aizvadīs Beļģijas un Kazahstānas izlases, bet Skotija cīnīsies ar Kipras valstsvienību.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.