foto: LETA
Merzļikins: "Šī bija laba pieredze nākamajai sezonai, kad jau spēlēšu NHL"
Vārsargs Elvis Merzļikins.
Hokejs
2019. gada 18. maijs, 17:52

Merzļikins: "Šī bija laba pieredze nākamajai sezonai, kad jau spēlēšu NHL"

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargam Elvim Merzļikinam sestdienas spēle pasaules čempionātā pret Krieviju bijusi laba pieredze nākamajai sezonai, kad viņš jau spēlēs Nacionālajā hokeja līgā (NHL), neslēpa spēlētājs.

Latvijas izlase sestdien Bratislavā pasaules čempionāta B grupas cīņā ar 1:3 (1:0, 0:3, 0:0) piekāpās Krievijai, kuras rindās spēlēja tādas zvaigznes kā Aleksandrs Ovečkins, Jevgēņijs Malkins un Ņikita Kučerovs.

"Koncentrējos uz savu sniegumu. Pēdējo reizi, kad spēlēju pret Jevgēņiju Kuzņecovu un Andreju Vasiļevski, bija pasaules junioru čempionātā, un spēle noslēdzās ar 0:14," portāls "sports.ru" citē Merzļikina teikto. "Šodien spēle bija laba. Esmu lepns par savu komandu - mēs spēlējām labi, bloķējām metienus. Puiši labi pastrādāja."

"Ikviens zina, cik labs ir Ovečkina metiens. Pret šo hokejistu nekad iepriekš nebiju spēlējis. Šī bija laba pieredze nākamajai sezonai, kad sākšu spēlēt NHL. Tagad zinu, ko tas nozīmē. Pirms tam es Ovečkina sniegumu varēju novērtēt tikai televīzijā vai "PlayStation"," uzsvēra Merzļikins. "Šodien gan gaidīju no Ovečkina vairāk metienus tieši vārtu devītniekā. Tomēr kopumā viņa metiens ir ļoti labs un spēcīgs."

Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - Krievija

Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Krievijas valstsvienībām.

gallery icon
66

Nākamsezon Merzļikins pārstāvēs NHL klubu Kolumbusas "Blue Jackets".

Merzļikinam tika uzdots jautājums arī par tiesnešu darbu mačā pret Krieviju, taču viņš soģus nevēlējās apspriest, ar humoru norādot, ka viņi esot vārtsarga draugi.

Latvijas izlase pēc piecām aizvadītām spēlēm iekrājusi sešus punktus un B grupā ieņem piekto vietu. No ceturtajā vietā esošās Zviedrijas izlases tā atpaliek par trīs punktiem. Abas šīs izlases savā starpā spēkosies pirmdien plkst. 21.15 pēc Latvijas laika.

Grupas pirmās četras komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet nākamais mačs Latvijai pirmdien būs tieši pret Zviedriju.

Latvijas hokejisti rāda meistarību pret līdz šim neuzvarētajiem čehiem

Latvijas hokeja izlase Bratislavā pasaules čempionāta ceturtajā spēlē mērojas spēkiem ar spēcīgo Čehijas izlasi.

gallery icon
26

Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās Nepelas ledus hallē Bratislavā

Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās Nepelas ledus hallē Bratislavā.

gallery icon
22

Latvijas hokeja izlases treniņš Ondreja Nepelas ledus hallē Bratislavā

Latvijas hokeja izlases treniņš Ondreja Nepelas ledus hallē Bratislavā.

gallery icon
74