"Liverpool" izrauj uzvaru un pārņem līderpozīciju premjerlīgā, bet zaudē Salāhu
foto: EPA/Scanpix
Pēc trieciena pa galvu Salāhs bija pie samaņas, bet laukumu viņš pameta uz nestuvēm.
Futbols
2019. gada 5. maijā, 00:08

"Liverpool" izrauj uzvaru un pārņem līderpozīciju premjerlīgā, bet zaudē Salāhu

Jauns.lv / LETA

"Liverpool" futbolisti sestdien svinēja uzvaru Anglijas premjerlīgas priekšpēdējās kārtas spēlē, pārņemot līderpozīciju kopvērtējumā, taču uzvaras priekus aizēnoja Mohameda Salāha galvas trauma.

"Liverpool" izrauj uzvaru un pārņem līderpozīciju ...

"Liverpool" viesos ar 3:2 (2:1) pārspēja Ņūkāslas "United" vienību.

Mača rezultātu 13.minūtē atklāja "Liverpool" aizsargs Virdžils van Dijks, kurš pēc stūra sitiena precīzi sita ar galvu. 20.minūtē Kristians Atsu bija pirmais pie "Liverpool" vārtsarga Alisona atsistās bumbas un no pāris metriem trieca to tīklā, bet astoņas minūtes vēlāk Salāhs no tuvas distances atguva viesiem vadību.

Otrajā puslaikā, spēles 54.minūtē Salomons Rondons pēc stūra sitiena ieguva bumbu savā rīcībā un no aptuveni 13 metriem sita to vārtos, panākot 2:2. Puslaika vidū "Liverpool" saņēma smagu triecienu, jo pēc sadursmes ar ārtsargu Salāhs dueli nevarēja turpināt – ēģiptietim pretinieku futbolists ietriecās galvā ar kājas augšstilbu. Salāhs bija pie samaņas, bet laukumu viņš pameta uz nestuvēm.

Liverpūliešiem gan izdevās tikt pie kārotajiem trim punktiem, jo četras minūtes pirms pamatlaika beigām pēc soda sitiena Divaks Oridži uzvarēja pretinieku soda laukumā gaisa divcīņu, bumbai ielidojot vārtos.

"Liverpool" šobrīd par diviem punktiem apsteidz Mančestras "City", taču sāncensei ir viena spēle rezervē, kas jāaizvada pirmdien. Mančestras "City" komandai premjerlīgas noslēdzošajās divās kārtās jātiekas ar Lesteras "City" un Braitonas un Houvas "Albion" vienībām, kamēr "Liverpool" pēdējā duelī jāmēro spēli ar Vulverhemptonas "Wanderers" futbolistiem, turklāt liverpūliešiem ir vēl arī mačs UEFA Čempionu līgā.

Vēl no vadošajām komandām Totenhemas "Hotspur" gandrīz puslaiku spēlēja divu vīru sastāvā un ar 0:1 (0:0) viesos piekāpās "Bournemouth" vienībai. Mājinieki uzvaru izrāva mača kompensācijas laikā, kad pēc stūra sitiena precīzi sita Nātans Ake.

Citviet viet premjerlīgā zaudēja Kārdifas "City", kas mājās ar 2:3 (1:2) piekāpās Londonas "Crystal Palace". Premjerlīgu pametīs arī Londonas "Fulham" un Hadrsfīldas "Town" komandas.

"Liverpool" futbolistiem kopvērtējumā ir 94 punkti 37 spēlēs, bet par diviem punktiem atpaliek 36 cīņas aizvadījusī Mančestras "City". Trešā ar 70 punktiem 37 spēlēs ir Totenhemas "Hotspur", 68 punktus iekrājusi Londonas "Chelsea", bet 66 punkti ir Londonas "Arsenal", kamēr pirmo sešinieku ar 65 punktiem noslēdz Mančestras "United", šīm trim komandām vēl aizvadot 37.kārtas spēles.